Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen havacılık sektöründe kısıtlı uçuşların başlaması yoğunluğa neden oluyor.

Halihazırda Stockholm - Konya ve Stockholm - Ankara direk uçuşlarında en düşük bilet fiyatı 6 bin 500 SEK'in üzerinde çıkıyor.

Biletini erken alan ancak uçuş olmadığı için geçen haftaya kadar beklemek zorunda kalan vatandaşların tarih değişikliği nedeniyle bu günlerdeki uçuşlar neredeyse tam dolu hale geldi.

Uçakların dolu olması ve ekonomik sınıfların kalmaması bilet fiyatlarını yükseltti.

GÖTEBORG'DAN UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAR?

Covid-19 nedeniyle kapanmadan bu yana Göteborg Landvetter havalimanından Türkiye'ye şuana kadar henüz normal bir uçuş gerçekleşemedi.

Pegasus Havayolları'nın GÖTEBORG - ISTANBUL uçuşları 3 Temmuz olarak açık görülüyor ancak bu uçuşun gerçekleşeceğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

Tükrk Hava Yolları (THY) Uçuşları da yakın tarihte bulunmuyor.

Peki Göteborg'dan nasıl gidilir?

Göteborg'dan Türkiye'ye uçmak için seçenekler bulunuyor ancak aktarma yapmak gerekiyor. Seçeneklere bakıldığında Göteborg, Almanya - Almanya Türkiye ya da Göteborg, Stockholm - Stockholm'den de Türkiye'ye uçuş gerçekleştirilebilir.

Aktarma maliyetleri artırıyor.
Almanya ya da Arlanda aktarmalı uçuşlarda ikinci havalimanı maliyetleri ve fiyatlamalar bilet fiyatlarını iyice yükseltiyor.

Bu yıl mecbur kalınmadıkça bir tarafa gitmemekte fayda görülüyor. Koronavirüs salgını vakalarında rekorların kırıldığı bu günlerde riskin başlangıçtan daha fazla olduğu akılda tutulmalıdır.

Virüse karşı dünya daha tecrübeli olsada, enfekte olma tehlikesi eskisinden daha fazladır. Mutasyon geçiren virüsün taşıyıcılar tarafından çok daha rahat bulaştığı biliniyor. Havaların ısınması, hareketin artması ve insanların artık fazla dikkat etmemesi de bulaş oranını artırıyor.

Editör: İsveç Gündemi