Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamaya göre yurtdışından gelecek yolculardan istenen negatif PCR test zorunluluğu 30 Aralık'a ertelendi.

Türk Hava Yolları (THY), 'Yurtdışı çıkışlı Türkiye varışlı uçacak yolcularımızın dikkatine' başlığıyla bir duyuru gerçekleştirdi. Buna göre Yurtdışından geleceklerde istenen negatif PCR test zorunluluğu 2 gün ötelenerek, 30 Aralık'a ertelendi.

THY'den yapılan açıklmada şunlar ifade edildi:

"Yurtdışı çıkışlı Türkiye varışlı uçuşlarda uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz gerekliliği uygulaması 2 gün ötelenerek 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren geöerli olacak şekilde hayata geçirilecektir.

Basılı olarak ya da dijital ortamdaki negatif PCR testi sonucu ibraz etmeyen yolcularımız uçuşa kabul edilmeyecektir. 6 yaş altı yolcularımı ziçin test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır. Anlayışını ziçin teşekkür ederiz."

Pegasus Havayolları da duyurdu:

PCR Negatif test ile ilgili pegasus havayolları da acentelerine duyuru yaptı.

"Değerli Acentelerimiz,

30 Aralık itibariyle Türkiye'ye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri misafirlerimizin, ülkeye girişlerinden önceki son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Negatif PCR testi olmayan kişiler uçuşa kabul edilmeyecektir.

Bu uygulamaya transfer ve transit yolcular da dahildir.

PCR uygulaması 01.03.2021 tarihlerine kadar devam edecektir." denildi.

Ayrıca bilet işlemleri ile ilgili de Pegasus Havayolları:

"Bilet İşlemleri;

PCR test uygulaması nedeniyle uçmaktan vazgeçen misafirlerimizin biletleri ücretsiz açığa çevrilebilir.

PCR test uygulaması nedeniyle uçuşunu 30 Aralık'tan önceki bir tarihe değiştirmek isteyen misafirlerimize ücretsiz değişiklik yapılır.

PCR test sonucu yetişmeyeceği için uçuşunu ileri bir tarihe değiştirmek isteyen misafirlerimize (uçuş tarihini takip eden 1 hafta içerisinde) ücretsiz değişiklik yapılır.

Uyarı: İngiltere ve Danimarka'dan yapılan seferlerimiz tahliye kapsamında olup, sadece Türkiye Vatandaşlar ve oturum iznine sahip olan misafirlerimiz uçuşa kabul edilecektir. 6 yaş ve üzeri misafirlerimizin Türkiye'ye giriş saatinden 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca İngiltere ve Danimarka'dan Türkiye'ye giriş yapan misafirlerimize 7 günlük ev karantinası uygulanacaktır." denildi.

Editör: İsveç Gündemi