Yapı ve inşaat sektöründe Nordik bölgesinin en büyük fuarı olan Nordbygg 2022 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı  Stokholm’de başladı.

 İki senede bir İsveç, diğer İskandinav ülkeleri, Baltık ülkeleri ile Avrupa’dan yaklaşık 48.000 kişiyi bir araya getiren Nordbygg Fuarı İsveç’in en büyük fuar alanı olan Stockholmsmässan fuar alanında düzenleniyor.
Pandemi nedeniyle 2018 yılından sonra ilk kez düzenlenen fuara ülkemiz bu yıl milli katılım organizasyonu gerçekleştiriyor. Fuarda 12’si milli katılım, 3’ü bireysel katılım olmak üzere 15 firmamız yer alıyor. Yapı ve inşaat sektöründeki önemli firmalarımızın güçlü katılımı firmalarımızın İsveç ve Nordik pazarına ilgisini de gösteriyor.

Fuarın ilk gününde Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt da fuara iştirak etti. Fuara katılan 15 Türk firmasını ziyaret eden Yunt, Türkiye ile İsveç arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından İsveç pazarında yer almak isteyenTürk firmalarrına  her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi