Türkiye'nin yöresel lezzetler alanında önde gelen tanınmış markası Komagene, toptan satış markası Maydem ile İsveç  pazarına giriyor, İsveç merkezli Anatolian Vegan food Şirketi ile tanıtım  satış ve dağıtım  konularında tam yetkili distributorluk anlaşması yapan Maydem, Aralık ayının 10'unda Stockholm'ün Årsta bölgesinde  Alanya Import Grosist 'te satışa başlıyor.

Anatolian Vegan Food Genel Müdürü ve Maydem Yetkili Distributor’ü Ülkü Akyüz,   Avrupa genelinde; Almanya Hollanda Fransa Belçika Avusturya’da etsiz çiğköfteyi tanıtan ve müşterisine  hizmet veren Maydem'in,  İsveç ve diğer İskandinav ülkelerinde adını duyurmaya hazırlandığını belirtti.

İsveç'te bayilikler verileceğini  hatırlatan Akyüz, Isveç genelinde; süpermarketler, restoranlar, otel ve bezin istasyonlari ile calismalar yuruttuklerini belirtirken, ''2017 yılı içinde verilecek bayilikler ve adrese teslim hizmeti ile birlikte ürünlerin  her şehirde ulaşılabilir olacağının müjdesini verdi.


Akyüz sözlerine şöyle devam etti:

''Komagene; Türkiye'de 900‘den fazla bayi ile sektöründe 1. sırada, genel franchise şirketleri arasında ise 3. sırada yer almakta olup, kısa bir süre zarfında üretim kapasitesini, ürün ve marka yelpazesini genişletip, Almanya Köln’de "Gene Europe GmbH" şirketini kurarak, 1000m² lik kapalı alana sahip bir üretim tesisi kurmuştur. Komagene; etsiz çiğkofte ve yöresel lezzetleri bütün dünyaya tattırmak ve sevdirmek adına fabrikalarında, son derece hijyenik bir ortamda,  deneyimli çiğ köfte ve meze ustalarıyla, son teknoloji makinalarla üretim yaparak artık Avrupa’da da hizmet vermektedir.


Komagene/Maydem etsiz çiğ köftenin en büyük özelliklerinden biri, günümüzde insan sağlığını oldukça tehdit eden ve hazır gıda sektöründe yapay lezzet oluşturmak adına kullanılan bulyon, msg (çin tuzu) vs. koruyucu ve katkı maddelerinin hiç birini içermemesi. Oldukça sağlıklı bir yiyecek olan çiğkofte içeriğinde metabolizma için en sağlıklı karbonhidratlardan olan bulgur ve badem, ceviz, fındık gibi omega 3 açısından zengin en yararlı yağları içeren sağlıklı tohumlar, 21 çeşit baharat bulunmakta. Kullanılan malzemelerin tümü %100 helal ve vegan. Sirketin toptan satis markasi olan Maydem’in; yetkili Distributorleri aracılığı ile ürün sağladığı müşterileri; süpermarketler, yöresel marketler, oteller, benzin istasyonları, catering şirketleri, food trucklar, café/restorantlar ve satis bayileri. Maydem çiğ köfte 200gr'lik ve 1,2,6 kg'lik vakumlanmış paketler şeklinde müşterilere ulaştırılmakta ve +4 C°'de 4 hafta tazeligini koruma özelliğine sahip''

Editör: İsveç Gündemi