Sheraton Otelinde İsveçli 15 firma ile yapılan görüşmelerde örme konfeksiyon özelinde Türkiye-İsveç pazarındaki ilişkiler ele alındı.
Görüşme sonrası İHKİB tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. 17 milyar Dolarlık ihracat ile hazır giyim sektöründe IHKİB'nin Türkiye’nin ikinci büyük sektörü olduğu belirtilen açıklamada, '' Hazır giyimde dünyanın 8. Büyük tedarikçisi olan Türkiye; dünya çorap ihracatında 2. ülke konumundadır'' ifadelerine yer verildi.

İsveç, son bir yılda denim giysi ihraç eden Nordik ülkeler içerisinde oransal olarak en fazla artış gösteren ülke olması bakımından öne çıktığı hatırlatılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''İsveç'te son dönemdeki artışı dikkat çeken ve “baby brands (düşük adetli butik firmalar)” olarak tabir edilen markalar da ülkenin ihracat pazarı olarak cazibesini artırmaktadır. Ekonomi Bakanlığı tarafından finansal olarak desteklenen Ticaret Heyeti programında ikili iş görüşmelerine yer verildi.. Faaliyet ile Heyet firmalarının İsveç pazarında müşteri portföylerini genişletirken pozisyonlarını da güçlendirdi.''
Editör: İsveç Gündemi