İsveç'te yerel yayın yapan ST Stenungsunds Tidningen gazetesi ''Türkiye'nin güvenli bir yer olduğunu ve İskandinavya vatandaşlarının Side’ye tatile gelmelerini tavsiye eden bir haber yayımladı.
Haberde, iki hafta önce İsveç’li Malin Larsson ile evli Türk Ahmet Şensoy ve oğulları Kaan sosyal medyadan Side’ye tatile gelmeleri ve Türkiye’nin güvenli bir yer oldu yönünde  Side Friends Restoranda yüze yakın davetliyi  misafir ettiği bildirildi.

Davete . İsveç ağırlıklı Danimarka, Findalya, Norveç’li turistler  katılmışlar. Geceye Manavgat belediyesi başkan vekili Erşan Özden katılarak turistlerle birebir ilgilenmişti. 

İşletmeci Şensoy, yaptığı açıklamada; “Amaçlarının Türkiye’nin ve Side’nin güvenilir bir yer olduğunu yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlamaktır. Bu düşünceyle eşim Malin ile yola çıktık. Amacımız Türkiye’nin turizmde önemli ve güvenli yer olduğunu ve gönül rahatlığıyla tatillerini geçirecekleri bir tatil kenti olduğunu anlatmaktır” sözlerine yer vermişti. 

Geceye katılan turistler ise ''Side çok güzel bir tarihi, turistik kent olarak gördük. Türk insanlardaki samimi sıcak ilişkiler dünyanın hiç bir ülkesinde yok! Ülkelerimize döndüğümüzde hepimiz bir gönüllü tanıtım elçisi olacağız'' yönünde açıklama yapmışlardı. 





Editör: İsveç Gündemi