Türkiye’nin tamamen yerli sermayeli, milli peynir markası Muratbey, gerçekleştirdiği ihracatlar ile ülke ekonomisine döviz katkısı sağlamaya devam ediyor. Türkiye’de doğarak dört kıtaya yayılan Muratbey, yeni ülkeleri de ihracat ağına katmayı sürdürüyor. En son Çin’i de ihracat yaptığı ülkelere ekleyerek ses getiren Muratbey, İsveç, Azerbaycan ve Kosova’ya da ihracata başladı.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, inovatif ve sağlıklı ürünlere olan talebin her geçen gün arttığını belirterek, “Yenilikçi peynirlerimiz yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da büyük bir beğeniyle tercih ediliyor. Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere yurt dışı pazarlarda kendi markamızla ve Türkiye’de üretilmiş yerel peynir çeşitleriyle, inovatif ürünlerimizle rekabet ediyor olmak bizim için gurur verici” diye konuştu.

Yeni ürünler, yeni ülkeler

Özellikle Avrupa pazarından yoğun bir talep geldiğini de vurgulayan Erol, şöyle devam etti:
“Türk peynirlerinin global pazardaki payı önemli ölçüde artıyor. Özellikle Avrupa pazarından uzun süredir gelen talepler üzerine yeni ürünler ile portföyümüzü genişlettik. Yurt içinde ve ihracatta İzmir Tulum Peyniri’ni Muratbey markasıyla tüketiciyle buluşturduk. İnovatif peynirlerimizden Naturena çeşnili peynirlerimiz ve geleneksel peynir çeşitlerimizle yoğun ilgi görerek büyümeye devam ediyoruz. Bulunduğumuz her ülkede marka yatırımları yaparak peynirlerimizi herkese tanıtmaya ve sevdirmeye çalışıyoruz.”

Başarının sırrı kalite, inovasyon ve lezzet

Muratbey’in gücünü inovasyon, kalite ve peynirlerinin lezzetinden aldığını söyleyen Erol, “Kaliteli sütlerimizi Avrupa Birliği onaylı en iyi çiftliklerden temin ediyoruz. Yüksek besin değerli ve D vitaminiyle zenginleştirilmiş peynirlerle toplum sağlığını destekliyoruz.Ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünya pazarında tanıtmak, ihracat rakamlarını artırmak suretiyle milli ekonomimize katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek teknoloji gerekse lezzet noktasında dünya peynir sektörüne yön verecek yatırımlarla ülkemizi pazarda söz sahibi konuma getirmek için Muratbey olarak girişimlerimiz sürecek” dedi.

Editör: İsveç Gündemi