Bir çok limanı satın alarak bünyesine katan Yılport Holding, İsveç’in üçüncü büyük limanı olan Gävle Container Terminal (GCT)’in yüzde 80 hissesine sahip oldu. 
Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, İsveç’teki son yatırımlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
"Kuzey Avrupa’nın limancılıktaki stratejik noktalarından biri olan Gävle kentindeki konteyner terminalinin yanı sıra başkent Stockholm’ün kuzeyinde yer alan lojistik merkezindeki kuru terminalin de işletmeciliğini devralarak portföyümüzü genişlettik. Şu anda bölgenin önemli merkezlerinden biri olan Oslo Limanı için yapılan ihalenin son aşamasına kalan az sayıdaki uluslararası işletmeciden biriyiz. Dünya çapında ise, Batı Afrika’da protokol anlaşmalarını imzaladığımız ve Güney Amerika’da ileri aşama görüşmeleri sürdürdüğümüz çeşitli projelerimiz mevcut. Hedefimiz yılda 2 yeni limanı bünyemize katarak 10 yıl içinde dünyanın en büyük 10 liman işletmecisinden biri olmak. 
Yıldırım Holding’in yüzde 100 iştiraki olan Yılport Holding, 17 ülkede faaliyet gösteriyor. 8.500’ün üzerinde çalışanı bulunuyor. 1 milyar doları aşan ciroya sahip. Bünyesinde; Yılport Gebze, Yılport Gemlik, Yılport Gemport, Yılport Yarımca, Malta Freeport (yüzde 50 hisse), Gävle Container Terminal ve Stockholm Nord Combi-Terminal terminalleri bulunuyor. Holding ayrıca yıllık konsolide 6,1 milyon TEU konteyner, 16 milyon ton genel kargo, 1,6 milyon metreküp sıvı yük ve 850 bin adet araç elleçleme kapasitesine sahip.
Editör: İsveç Gündemi