Pandeminin ülkeyi durma noktasına getirdiğini, insanların seyahat etmesine izin vermediğini göz önünde bulundurarak, birçok bilgisayar korsanı ve siber suçlu, yeniden seyahat etmeye hevesli olan insanlardan faydalanıyor.

Check Point Research'ün yakın tarihli raporu, seyahat ve eğlence kuruluşlarına yönelik küresel ortalama haftalık saldırıların Haziran 2022'de Haziran 2021'in ilk yarısına kıyasla yüzde 60 arttığını da ortaya koydu.

Buna ek olarak, Portekizli Diário de Notícias tarafından sağlanan bir rapora göre, havalimanı gecikmelerine ve artan sıkışıklığa rağmen, uluslararası seyahatin yüzde 11 artması bekleniyor, bu da pandemi öncesi seviyelere ulaşacağı anlamına geliyor.

Çoğu insan için bu, pandemiden bu yana ilk kez yurtdışına seyahati olabilir ve bu nedenle, seyahat rutinlerinin, siber güvenlik hijyen alışkanlıkları da dahil olmak üzere unutmuş olabileceği bazı unsurlar olabilir. Rahat tavırlardan ve korumasız cihazlardan yararlanmak isteyen fırsatçı bilgisayar korsanların varlığına dikkat çeken Portekiz'deki Check Point Software Technologies Ülke Müdürü Rui Duro: "Bazen bilgisayar saldırıları fark edilmeyebilir. Ancak, işletmeler yıl boyunca en savunmasız olanlar arasındadır" dedi.

Bu durumda, Rusça konuşan suç grubu REvil tarafından 4 Temmuz 2021'de Kaseya ağına yapılan fidye yazılımı saldırısının dünya çapında 1000'den fazla kuruluşu etkilediğinden de bahsetmek gerekir.

Rus fidye yazılımı tehdit grubu Revil, Kaseya'nın uzak VSA yazılımı ve yama yönetimi aracı aracılığıyla kötü amaçlı yazılımları tehlikeye atarak ve dağıtarak teknoloji sağlayıcısı Kaseya'ya karşı bu saldırıyı başlattı. REvil başlangıçta 70 milyon dolar talep etti, ancak daha sonra evrensel bir şifre çözücü için bunu 50 milyon dolara düşürdü ve ayrıca bireysel kuruluşların kurbanları için kuruluşun büyüklüğüne bağlı olarak 50.000 dolardan 5 milyon dolara kadar fidye verdi.

Ancak Check Point, yaz bilgisayar güvenliği için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçlarının altını çizdi:

  • Herkese açık Wi-Fi ağlarına karşı dikkatli olun
  • Kimlik bilgilerinizi paylaşmayın, Wi-Fi/Bluetooth ağlarına otomatik bağlantıyı devre dışı bırakın
  • Çok faktörlü kimlik doğrulamayı kullanın
  • Güvenlik yamalarını yükleyin
  • ATM'lere dikkat edin

Ayrıca, Avrupa'daki turizm sektörü, Coronavirüsün neden olduğu durumdan çok etkilenmiştir, bu nedenle, bu sektörün iyileşmesine yardımcı olmak amacıyla, Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) Avrupa Üye Devletleri daha önce istihdamın önemini vurgulamıştır. Profesyonel eğitimin yanı sıra sürdürülebilirlik ve yenilik anlamında önemli adımların atılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Bu bağlamda, UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, pandeminin başlangıcından bu yana ve krizin iyileşme aşamasında Avrupa'nın turizm sektörünün yönetiminde örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Editör: İsveç Gündemi