Corona virüs vaka haritasına göre en fazla vakanın bulunduğu ülkeler şu şekilde sıralanıyor; ABD, Brezilya, Rusya, İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve Türkiye. Normalleşme planı doğrultusunda THY yurt dışı uçuşları hangi ülkelere serbest olacak?

Türk Hava Yolları tarafından en son açıklanan bilgilere göre corona virüs nedeniyle iptal edilen iç hat uçuşları 4 Haziran'da açılacak. THY'nin yurt içi uçuşları 4 Haziran'da başlayacak, yurt dışı uçuşları ise 10 Haziran'da planlanmasına rağmen, halihazırda 15 Haziran'a kadar Arlanda - Ankara uçuşu görülmüyor. 

15 Haziran'da başlaması planlanan uçuşları gerçekleşip gerçekleşmeyeceği hala belirsizliğini koruyor. Bugün Pegasus'un İsveç Türkiye uçuşlarındaki Haziran ayını komple iptal etmesi, THY'ninde uçup uçmayacağı sorulmaya başlandı.

THY'den henüz bir açıklama bulunmuyor. Mevcut satış sisteminde 15 Haziran itibarıyla İsveç'ten Türkiye'ye uçuşları görülen ve bilet satışları devam eden THY'nin uçuşlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belirsizliğini koruyor.

17 Haziran Arlanda - Konya direk uçuşları bulunan ve Antalya, İzmir gibi bölgelere de direk uçuşlar gerçekleştiren SunExpress'te de 17 Haziran planına uygun olarak beklemede, ancak uçuşların ne olacağı konusu hala belirsizliğini koruyor.

THY yurt dışı uçuşlar hangi ülkelere serbest olacak? 

THY tarafından yapılan planlamaya göre 19 ülkeye 23 noktada uçuşlar düzenlenecek. Japonya, Almanya, Hollanda, Belçika, Beyaz Rusya, Afganistan uçuşların başlayacağı şehirler arasında yer alıyor.

İŞTE THY YURT DIŞI UÇUŞ YASAĞI KALKACAK ÜLKELER!

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan planlamaya göre, Haziran ayında tüm iç hat uçuşlarını başlatmayı düşünen THY, dış hat uçuşlarını ise kademeli olarak gerçekleştirmeye başlayacak. Yasağın ardından ilk etapta uçuşların yüzde 60'nın icra edileceği planlanıyor.

Üç aylık düzenlenen uçuş planlamasına göre, Haziran ayında yurt dışına 19 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştirilecek. Bu noktalar Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya'da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv seferlerini icra etmeyi planlıyor.

Not: İlk uçuş başlamadan tarihler kesin uçuş olacak anlamına gelmez.

Editör: İsveç Gündemi