Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seyahat yasağının kalkacağı tarihi açıklamasıyla birlikte havacılık sektöründe hareketlenme başladı.

İstanbul - Ankara seferi ile Türkiye’deki uçuşlar başlamış olacak. İlk uçuşa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katılacak.

Uçuş öncesi İstanbul Havalimanı’na da pandemi sertifikası verilecek. 

Yurtdışı uçuşları için uzun zamandır hazır beklenirken, havayolunun mevcut planında 15 Haziran tarihinde uçuşlar görülüyor. Bu uçuşların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Özellikle turizm sezonunun başlaması ve Avrupa başta olmak üzere dünyada yaşayan gurbetçilerin merakla beklediği günlerin tam olarak ne zaman netlik kazanacağı konusunda Temmuz ayı en öngörülür tarih olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerdeki Turizm bakanının iç turizmle ilgili 28 mayısa işaret etmesi ve Cumhurbaşkanının 1 Haziran'da ulaşımın yeniden başlayacağını açıklamasıyla iç turizmin önünde bir engel kalmadı.

Yabancı turistlerle ilgili Türkiye'de tüm hazırlıkların tamam olmasına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanı Temmuz ayını dile getirmişti. Ancak birçok havayolu şirketi Haziran olarak planlama yaparken, Pegeasus havayolları dün itibarıyla Haziran ayı İsveç Türiye uçuşlarını durdurdu.

Turizme açılacak olan birçok ülkenin İsveç'le ilgili yaklaşımı temkinli.

İsveç'te hala vaka artışının normal düzeyde yavaşlamaması nedeniyle gerek komşuları Danimarka ve Norveç tarafından, gerekse AB içindeki diğer ülkeler tarafından temkinli yaklaşılıyor.

İsveç hükümeti ve yetkilileri de İsveçlilerin yaz tatili için Temmuz 15'e kadar beklemelerini tavsiye etmişti.

Türkiye iç hat uçuşları 1 Haziran itibarıyla başlıyor. Yurtdışı uçuşları ne zaman başlayacak ve ilk olarak hangi ülkelere gerçekleşecek önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır.

Editör: İsveç Gündemi