TÜRK Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman dünyada havacılık bakım merkezlerinin takip edildiğini belirterek, "Dünyada en iyi bakım merkezi seçildik. Geçen sene Lufthansa Hava Yolları'ydı, bu sene her halde onları biraz geçtik" dedi.

Gebze Belediyesi Kültür Merkezi'nde dün 'Türkiye'nin İlk  Yerli Uçağı Çalışmaları'" konulu konferans veren Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, 2015 yılındaki hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu, ancak 1.2 milyar dolara çıkarak hedefinin üzerinde bir sonuç aldıklarını söyledi. Karaman, "Ciddi bir maliyetimiz olmasına rağmen, Havacılık Bakım ve Onarım Merkezi gibi 550 milyon dolarlık bir yatırımı finansa etmemize rağmen, beklentinin üzerinde ciromuz oldu. 2016 yılında ise hedefimizi yüzde 10 artırmayı planlıyoruz. Şu anda hedefimizi ay ve ay takip ediyoruz. Hedefimiz tutuyor ve hedefin üzerine de çıkacak diye korkuyoruz. O zaman hedefleri korkak belirliyorsunuz diyecekler diye korkuyorum" dedi.

THY'nin havayolu olarak ilk 4-5'te olduğunu söyleyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teknik olarak ise dünyada yedinciyiz. 7 derken, şunu kastediyorum; Türk Hava Yolları'na başladığımızda 2002'de belki 15-20'nci, belki de hiç sıralamada bile değildik. Şu anda ise 7'nci sıradayız ve hedefimiz ilk 5'e girmek. Onun üstüne çıkabilir miyiz, olabilir ama bu 2020'de görülen bir hedef değil. Daha sonraki dönemlerde olacak bir hedef. Filomuza her yıl 30-40 uçak katılır. Planımız 2018'de 450 uçaktı. Bu revize edildi 500 uçağa çıktı. Daha da devam eder. Şunu belirteyim bu seneki uçak sayımızı biz 2018'de planlıyorduk. Yani 2018'e 2015'te ulaştıysak, biz 2018'de 2020'deki sayıyı buluruz. Şu an 300'ncü uçağımız tescil oldu. İlk yerli uçağımız için projenin bekleme tarihi 2018, 2020'lerde planlanıyor. Fakat tabi bu sertifikasyon süreci ne kadar sürecek. Bizim kontrollerimiz dışında. İlk ticari uçuşlara ne zaman başlar derseniz, müşteri bulmak lazım öncelikle."

Ahmet Karaman dünyada havacılık bakım merkezlerinin takip edildiğini belirterek, "Dün gelen bir haberle dünyada en iyi bakım merkezi seçildiğimizi söylediler. Dünya birincisi seçildik. Geçen sene Lufthansa Hava Yolları'ydı. Bu sene her halde onları biraz geçtik. Biraz Lufthansa bu işe bozulacak ama yapacak bir şey yok.
Biz bile çok olduk. Halen bu kadar iyi olduğumuzu düşünmüyoruz ama daha iyi yapmamız lazım diye düşünüyorum" dedi.
Editör: İsveç Gündemi