Konuyla ilgili olarak yolcularına bilgilendirmelerde bulunan Türk Hava Yolları, "Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir. Check-in işlemlerinin, iç hat uçuşları için tarifeli kalkış saatinden en az 60 dakika ve dış hat uçuşlarından 75 dakika önce sona ereceğini lütfen unutmayın. Sağlıklı ve keyifli uçuşlar dileriz" uyarısında bulundu.

Yurtiçi uçuşlarında normalde 1 saat önceden havalimanında olması istenen yolcuların 3 saat önceden havalimanına gelmesi beklenmesi, havayolu ile uçuşları yolcular açısından daha zahmetli olacağa benziyor.

Yurtdışı uçuşları ne zaman başlar?

Türk Hava Yolları'nın en son açıklamasına göre, 18 Haziran olarak planlanan uçuş planları devam ederken, Avrupa Birliği'nin 1 Temmuz'a kadar sınırları kapalı olacağını duyurması üzerine, uçmayı bekleyen yolcularda endişeli bekleyiş sürüyor.

Uçuşların başlaması durumunda, yolcuların eskiden 2 saat önceden havalimanında olması gerekirken muhtemelen daha erken havalimanlarına gelmesi beklenecektir.

Bu yıl salgın nedeniyle birçok sıkıntının devam ettiği havacılık sektörü ve havayolu müşterileri için sorunlar devam ediyor. Ayrıca salgın nedeniyle el bagajları uçaklara alınmayacak ve yemek servisi gibi hizmetlerin verilmeyeceği biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi