THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından imzalanan sözleşme kapsamında çalışanlar birinci yılın ilk altı ayında yüzde 7, ikinci altı ay içinde yüzde 6 zam alacak. 2'nci ve 3'nci yıl için zam oranları ise yüzde 4+4 olarak belirlendi. Ayrıca bu zam oranlarına enflasyon farkı da eklenecek.

BİR KEREYE MAHSUS 5 BİN LİRA

Sözleşme kapsamında zam oranlarına ek olarak tüm çalışanlara bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira sözleşme müjdesi bedeli verilecek. İmza töreninde konuşan İlker Aycı, çalışana hakkını teri kurumadan teslim eden bir anlayışı benimsediklerini belirterek, "Bu anlaşma ile daha güzel bir çalışma ortamı sergileyeceğiz. Kazanan THY olmuştur. 2015 yılının performansında çalışanlarımızın büyük emekleri var. Bu başarıdan çalışanlarımızın nasiplenmesi konusunda mutabık kaldık. 5 bin lira çok kısa zamanda hesaplarına yatacak" dedi.



TİS'E 3. HAVALİMANI AYARI

Hava-İŞ Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ise imzalanan TİS'in son dönemlerde imzalanan en başarılı anlaşmalardan biri olduğunun altını çizerek toplu iş sözleşmesi biteceği dönem 3. havalimanın açılacağı tarihe denk geliyor. Bu nedenle sözleşmeyi 3 yıl yapma konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.
Editör: İsveç Gündemi