Kotil, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 16 büyüdüklerini belirterek, bu yıl da aynı oranda büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Dünyada en çok yurtdışı noktasına uçan havayolu şirketi olduklarını dile getiren Kotil, "2015'te daha çok noktaya uçmaya devam ederken frekans derinliği sağlayacağız. Bu da pazara daha çok hakim olma anlamına geliyor" diye konuştu.

Afrika'da 42 noktaya uçtuklarını anlatan Kotil, bu yıl 8 noktanın da uçuş ağına ekleneceğini kaydetti. Bu yıl Afrika'ya gerçekleştirilecek frekans sayısını da artıracaklarını ifade eden Kotil, "THY, dünyada sefer sayısını artıran ve derinliği sağlayan bir havayolu" dedi.

"Türkiye'de boşta pilot yok" Bu yıl 34 yeni uçak alacaklarını bildiren Kotil, THY'nin yıl sonu itibariyle uçak sayısının 273'e yükseleceğini söyledi. Bu yıl yolcu sayısında yüzde 16 artış beklediklerini belirten Kotil, "Kabin ve kokpit yüzde 14-15 büyüyecek. Bu yıl yaklaşık 2 bin kişi, kabin ve kokpite görevlendirilmek üzere işe alınacak. Yıllık 500 pilot alımı da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Şu anda Türkiye'de boşta pilot olmaması nedeniyle yabancı pilot istihdamı gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Kotil, "Kişinin ikinci pilotluktan kaptanlığa geçmesi için 6 yıla ihtiyacı var. Türkiye'de boşta kaptan yani pilot yok. O yüzden yabancı pilot alımı gerçekleştiriyoruz. İkinci pilot ihtiyacını kendi okulumuzdan ve Türkiye'deki diğer okullardan karşılıyoruz" dedi.

Kotil, THY tarafından yapılan sınavlarla eleman ihtiyacının karşılandığını belirterek, sınavda başarılı olan yabancı dil bilen kişilerin istihdam edildiğini kaydetti. THY'nin şu an itibariyle 3 bin 500'den fazla pilot istihdam ettiğini dile getiren Kotil, alımların yıl içine yayılarak gerçekleştirileceğini bildirdi.
Editör: İsveç Gündemi