Merkez ofisi Haninge'de bulunan Tatil Resebyrå özellikle etnik gruplara yönelik kapsamlı bir ağ kurmaya çalışıyor.

Uzun zamandır üzerinde çalışılan Tatil Resebyrå konsepti İlhan Kaya ve Semihhan Aydemir tarafından oluşturuldu.

Başkent Stockholm'de geniş bir ofis konsepti kuran girişimciler sadece uçak bileti satışı ile kalmak istemiyor. Önümüzdeki günlerde başta Türkiye olmak üzere, dünya genelinde on binlerce noktada 350 binden fazla otel ile insanların tatilde ihtiyaç duyabileceği herşeye cevap vermeye çalışacaklarını belirten Tatil Resebyrå genel müdürü İlhan Kaya, "Amacımız başta İsveç olmak üzere, İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da yaşayan insanlarımızın uçak, araba kiralama ve otel gibi ihtiyaçlarını tek bir elden karşılamak" diyerek bu anlamda sorumluluklarının farkında olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde Avrupalı Türk Markalar Birliği Zirvesi'nde Turizm ile ilgili açıklama yapan Kaya, 2014 yılından bu güne kadar İsveç'ten Türkiye'ye tatile giden insan sayısının yaklaşık 700 binden 300 bine gerilediğini bunun toparlanmaya ihtiyacı olduğunu belirterek Türkiye'nin İsveç'te etkin tanıtılmasına ihtiyaç olduğunun altını çizmişti.

Tatil Resebyrå'nun bu anlamda önemli bir rolü olduğunu belirten Kaya, Türkiye'nin tanıtımı ve imajı ile ilgili önemli görevlerin kendilerini beklediğini vurguladı.

Gelecek ile ilgili önemli hedefleri olduğunu da belirten Kaya, "çıktığımız bu yolun uzun soluklu olduğunu ve önemli sorumluluklarımızın bulunduğunun farkındayız" dedi.

"Zoru seven toplumuz dolayısıyla bu zor markette kalıcı olmak önemli önceliğimizdir"

Tatil Resebyrå satış direktörü Semihhan Aydemir, yaptıkları girişimi şöyle değerlendirdi; "Girdiğimiz marketin zor bir market olduğunu biliyoruz ve bu zorlu markette kalıcı olmak bizim önemli önceliğimizdir. Ticaretin her alanında bir takım zorluklar vardır. Ancak gelişen teknolojinin turizm sektöründe yarattığı rekabet diğer sektörlere göre çok daha sert ve zor olduğunu biliyoruz. Biz de bunun farkında olarak öncelikle etnik gruplara ve sonraki adımlarda teknolojik gelişime uyumluluğumuzu artırarak kendimizi geliştireceğiz" dedi.

"Türkiye dünyanın transfer merkezi olacak"

Şu anda yapımı devam eden 3.Havalimanı'nın bitmesi halinde Türkiye'nin önemli bir transfer merkezi haline geleceğini belirten Aydemir, "Başarmak için azim, kazanmak için sabır en güçlü silahtır" diyerek azimle mücadele edip, sabırlı olacaklarını vurguladı.
Editör: İsveç Gündemi