Dünyanın en yaygın kripto para birimi Bitcoin 19 bin 450 dolarla tarihi zirvesine yaklaştıktan sonra bir kaç saat içerisinde 1000 dolardan fazla düştü.

Perşembe akşam saatleri itibariyle kan kaybını sürdüren Bitcoin son 24 saatte yaklaşık yüzde 13'lük gerilemeyle 17 bin doların altına indi. Bitcoin'in toplam hacmi de 314 milyar dolara geriledi.

Bitcoin'in rekor kırdığı 2017 Aralık ayı seviyelerini görmesinin ardından uzmanlar ikiye bölünmüştü. Bir grup analistler ciddi bir düşüş bekleyerek kripto paranın 14 bin dolara kadar gerileyebileceğini belirtiyordu.

Diğer grup ise Bitcoin'in bu seferki yükselişinin kurumsal yatırımcılarla desteklendiğine dikkat çekerek bir yıl içerisinde 100 bin doları görebileceğini belirtiyordu.

Bitcoin'in bu hızlı gerilemesinin geçici bir düzeltme mi yoksa kalıcı bir trend mi olduğunu söylemek için henüz erken fakat kripto piyasalarındaki bu dalgalanma çok da anormal bir durum değil. Bitcoin'in mart ayındaki 3 bin dolar seviyelerinden bu noktaya geldiği göz önüne alındığında 20 bin dolar eşiğinin çok uzak olmayabileceğini düşünen analist sayısı da az değil.

Kripto piyasalarındaki düşüş Bitcoin'le sınırlı kalmadı. Toplam piyasa değeri bakımından ikinci sırada bulunan Ethereum'un son 24 saatteki kaybı yüzde 16'nın üzerinde olurken XRP'deki kayıplar yüzde 35'e yaklaştı. Yine de son 1 hafta baz alındığında XRP'nin performansı hala Ethereum ve Bitcoin'in önünde.

Editör: İsveç Gündemi