SunExpress Kuzey Avrupa bölge müdürü Hakan Ortatepe, uçuşların ulusal ve uluslararası askıya alınmasından bu yana İsveç'ten 17 Mayıs'ta planlanan uçuşların bugüne kadar yapılamaması nedeniyle üzgün olduklarını, ancak bununla ilgili havayolu şirketi olarak yapabilecekleri bir şeylerinin olmadığını ifade ederek, özlediğimiz gökyüzüne geri dönüyoruz dedi.

1 Haziran itibarıyla Türkiye'de uçuşlara başlayan, sonraki günlerde Avrupa'nın belli noktalarında Türkiye'ye uçuşlarına devam eden havayolu şirketi İsveç'ten de kanatlanmaya hazır.

SunExpress Kuzey Avrupa bölge müdürü Hakan Ortatepe, İsveç'ten ilk uçuşun Konya direk seferi olacağını belirterek, uçuşumuz Çarşamba gecesini Perşembe sabahına bağlayan gece saat 00:15 itibarıyla başlıyor dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve sağlıklı bir uçuşun gerçekleşmesi için havayolu olarak gerekli tüm sorumlulukları yerine getirerek uçuş izni alan ilk havayolu şirketlerinden olduğunu belirten Ortatepe, "Yolcularımızın sağlığı bizim için önemlidir" dedi.

Uçuşun tarih olarak 18 Haziran görülmesi nedeniyle yapılan değişikliğin yolcuları şaşırtması açısından eskiden olduğu gibi uçuşun Çarşamba gecesini Perşembe sabahına bağlayan gece olacağını ve bu nedenle yolcuların buna dikkat etmesi önemlidir vurgusunda bulundu.

Havalimanına gidecek olan yolcuların 17 Haziran akşamı eskiden daha erken gitmelerinin önemli olduğuna işaret eden Ortatepe, "Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe ve kontroller nedeniyle işlemlerin biraz uzayabileceğini göz önünde tutmak gerekiyor. Bu nedenle yolcularımızın en az 3 saat önceden havalimanında olması kendi avantajlarına olacak" dedi.

Ortatepe, bir aksilik olmazsa haftada bir gün olan direk uçuşlarımız rutin olarak devam edecek diyerek, ayrıca SunExpress'in 18 Haziran sabahı itibarıyla Stockholm Arlanda - İzmir Adnan Menderes Havalimanı direk ve aktarmalı olmak kaydıyla Arlanda - Antalya uçuşlarının da başlayacağını belirterek  "Tüm yolcularımıza şimdiden sağlıklı ve keyifli yolculuklar diliyorum"  dedi.

Editör: İsveç Gündemi