Oslo-Stockholm 2.55 AB CEO'su Jonas Karlsson "Bu büyük bir adım" diyerek Oslo-Stockholm arasının bu seferlerle çok daha hızlı yapılacağını belirtti.

İsveç Ulaştırma İdaresi ve Demiryolu Müdürlüğü, projenin bir bütün olarak daha fazla araştırılmasına ihtiyaç olduğunu ve bunların sınır ötesi bir işbirliği kapsamında birlikte yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Odak noktası, öncelikle Arvika ve Oslo arasındaki yeni bir sınır bağlantısı olarak öne çıkıyor.

Bir basın açıklamasında, bölgesel kalkınma komitesi başkanı Stina Höök, yetkililerin konu üzerinde çalışmaya devam etmek istemesinden çok memnunuz ifadeleri kullandı.

Yolculuk süresini 77 dakika kısaltacak

Arvika ile Oslo arasında, Norveç'in Ski tatil beldesi üzerinden yeni bir rota, araştırmaya göre yolculuk süresini 77 dakika azaltacak. Oslo-Stockholm 2.55 AB CEO'su Jonas Karlsson, çalışmalar konusunda çok olumlu gelişmelerin devam edeceğine inandığını belirtti.

Karlsson, projenin ilerlemesinde İsveç ve Norveç'teki tarafların olumlu duruşunun önemli bir etken olduğunun altını çizerek, projenin heyecan verdiğini belirtti.

Projenin tamamlanması durumunda Oslo-Stockholm arası 2 saat 40 dakika gibi bir süre olacak. Saatte 250 km hızla seyir edecek olan trenin iki ülke başkentini birbirine bağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iki ülke arasındaki ulaşım sürecini kısaltarak önemli bir hareketliliğe katkı sağlayacak.

Proje tanıtım sayfasında projeye dair verilen bilgilerde:

Oslo ve Stockholm arasında neden daha iyi bir demiryolu bağlantısına ihtiyaç var?

Bugün, Oslo ve Stockholm arasındaki bir tren yolculuğu beş saatten fazla sürüyor ve bu nedenle gezginlerin çoğu başkentler arasında havayolu ile uçuşlar tercih ediyor. Her yıl 1,4 milyon kişi Arlanda ve Gardermoen arasında uçuyor. Sadece 200.000 kişi trenle seyahet etmeyi seçiyor. Mevcut altyapıdaki iyileştirmeler ve birkaç yeni bağlantıyla, uçakla aynı sürede olacak tren seferleri ile çok daha akıllı ve daha ucuz bir yolculuk yapmak mümkün olacak. Temel olarak, proje bölgesel genişleme ve büyüme için daha iyi koşullar yaratmak, şirketlerin ve sakinlerin ihtiyaçlarını karşılamakla ilgilidir. Oslo-Sthlm 2.55, yeni bir sürdürülebilir ulaşım sistemine geçişte büyük bir katkı olacak ve yılda bir milyondan fazla hava yolcusunu trene taşıyacak. Projenin ekonomik olarak da uygulanabilir olması ve büyük ölçüde ticari olarak karlı olması, bağlantıyı benzersiz kılıyor.

Gerçek şu ki, Oslo ve Stockholm arasında sadece 40 mil var ve rota, 50 belediyeye ve sekiz işgücü piyasası alanına yayılmış 3.4 milyon insanla İsveç'in en kalabalık rotalarından biri. Gelişmiş bir bağlantı, erişilebilirliği ve işe gidip gelme fırsatlarını büyük ölçüde artırır ve şu anda Stockholm ile Göteborg arasında gerçekleşenden daha fazla seyahatle sonuçlanacaktır.

Oslo-Stockholm 2.55 AB, şirket tanımında Karlstad Belediyesi, Värmland Bölgesi, Västmanland Bölgesi, Örebro Bölgesi, Västerås ve Örebro Belediyesi'ne ait bir şirketti olduğuna dikkat çekilirken, şirketin amacı, Oslo - Stockholm arasındaki ve aradaki bölümlerde daha etkin şekilde tren trafiğinin genişlemesini hızlandırmak olarak tanımlanıyor.

Editör: İsveç Gündemi