Gelişme, önde gelen Avrupa borsaları ile uyumlu artış gösteriyor ve Salı günü hem Dow Jones endüstri ortalaması hem de Wall Street'teki S&P 500 endeksi için yeni rekor seviyeleri takip ediliyor.

Trump yönetiminin yeni Başkan Joe Biden ile güç değişikliği konusunda işbirliği yapmaya başlamasının ardından ABD başkanlık seçimlerinden sonraki siyasi belirsizliğin azalmasından bu yana ABD borsalarında rekor seviyelere ulaşıldı.

Yatırımcılar arasındaki ruh halini etkileyen bir diğer olumlu faktör de son zamanlardaki olumlu aşı haberleri oluyor.

Kamyon üreticisi Volvo, yüzde 1,7'lik fiyat artışıyla borsadaki yükselişin arkasındaki itici güç konumunda. Hisse değerleri, HSBC'deki analistlerin hedef fiyatı yükselttikten sonra yükseldi.

Gayrimenkul şirketi Castellum'un payı, şirketin Norveçli Entra ile bir birleşme hakkında görüşmelerde bulunduğunu, ancak anlaşma yapılmadan sonlandırıldığını doğrulamasından bu yana yüzde 0,9 arttı. Görüşmelerde Entra, gayrimenkul şirketi SBB'nin Norveçli şirkete verdiği, ancak Entra'nın yönetim kurulu tarafından reddedilen 30 milyar kronluk teklife kıyasla bir primle değerlendi. Castellum'un açıklamasının ardından SBB hisseleri yüzde 1,5 arttı.

Stockholm borsasındaki artışa en fazla katkı Volvo'dan geliyor.

Editör: İsveç Gündemi