SJ tarafından yapılan bir açıklamaya göre hafta sonu tüm seferleri dolduğunu belirtti.

İsveç'te sıcak havalar nedeniyle hafta sonunu dışarıda geçirmek isteyen insanların İsveç genelinde farklı destinasyonlar seçerek tatile çıktıkları belirtilirken trenle Göteborg'a gitmeyi tercih edenler için SJ'in açıklaması üzerine büyük stres yaşandı.

Göteborg - Stockholm arasında yapılan bir takım çalışmaların yetişeceği açıklanması üzerine satışlar yapılmıştı. Ancak bugün öğleden sonra SJ basın sözcüsü Annie Edward açıklama yaparak hafta sonu trenle yola çıkmayı planlayan ya da şuanda Göteborg'da olup dönmeyi planlayan, toplamda yaklaşık 8 bin yolcunun olumsuz etkilenmesi söz konusu olabilir demesiyle yolcularda başlayan gerginlik had safhaya çıktı.

Trenle şehirler arası yolculuk yapmayı tercih eden binlerce kişi tüm gidiş/geliş seferlerini doldurduğu ancak olası ulaşımda sorun meydana gelme riskinin büyük olmasından dolayı hepsinin mağdur olma ihtimali var denmişti.

Saat 16'da iptal açıklaması, saat 19'da müjdeli haber

8 bin insan Stockholm - Göteborg arasında sefer yapan trenleri tercih ederken SJ'de yaşanan büyük stres sonrası rahatlama başladı. Önce seferlerin iptal edildiği belirtilirken, birkaç saat sonra yeniden seferler yapılacak açıklaması geldi. Şuanda başlayan seferlerin olası bir arıza yaşanmaması için yoğun çabalar gösteriliyor.

Editör: İsveç Gündemi