6 Mart 2021 Perşembe günü meydana gelen olayda, Almanyadan Türkiyeye seyehat eden 20 yaşında Türk asıllı iki Alman vatandaşı Sırbistan gümrüğünde takıldı. Audi marka araçlarında polisin şüphelenmesi sonucu detaylı arama yapıldı. Yapılan aramada 20 bin Euro şanzımanın koruyucu plastigindeki boşlukta bulundu. Aracın başka noktalarına sa saklanmış paralarla toplam 53 bin 50 Euro’ya polis el koydu.

2021 yılında 7 eylül’de Sırbistan gümrüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, Sırbistan sınır kapılarında sadece geçtiğimiz hafta sonu 1 kilogramın üzerinde altın ve mücevhere el konulduğu duyuruldu.
Presevo sınır kapısından tek başına bir araçta 735 gram altın ve mücevher ele geçirilir iken, ülkenin hava sınırlarında da benzer el koyma vakaları yaşandı. Altın yakalatma olayları sadece Türkiye’den dönen gurbetçilere özgü bir şey değilken, Sırbistan gümrüğünden beyan edilmemiş para ve ziynet eşyası geçirirken yakalananlar arasında gurbetçi vatandaşlar hatırı sayılır yer tutuyor.

12 Kasım 2021’de Gradina Gümrük Kapısı’nda gümrük memurlarıyla Sırbistan polisinin işbirliği sonucu, tırda bir bavulun içinde 230.000 Euro’luk bir para girişini engelledi.

Bu kez olay Gradina geçidinin çıkışında, Türkiye’ye gitmekte olan bir Türk nakliye tırının şüphe üzerine durdurulup geniş bir şekilde arama sonucu ortaya çıktı. Tırda yapılan detaylı aramada gümrük memurları, şoförün kişisel eşyalarının bulunduğunu söylediği sürücü yatağında bir bavul fark etti.
Gümrük memurları kontrole başladığında bavulunu incelerken ortasında sağlam bir bariyer hissetti ve kısa süre sonra tır sürücünün saklamaya çalıştığı parayı kartonla kapatmaya çalıştığını fark etti.

7 Aralıkta Sırbistan gümrük yetkilileri Gradina sınır kapısında bir tırın kabinindeki yatağın üzerindeki çarşafların altına sakladığı 4,5 kilo altın ele geçirdiler.
Sırbistan’ın Gradina sınır kapısında gümrük memurları, bir tır şoförünün tırın kabinindeki yatağın üzerindeki çarşafların altına sakladığı 4,5 kilo altın ele geçirdi.

13 Aralıkta Gradina gümrük kapısında, iki Türk vatandaşı Hollanda plakalı BMW marka otomobiliyle Türkiye’ye giderken sınır kapısında araçlarının detaylı aranması sonucunda 63 bin euro ile yakalandı.
Toplam da 63 bin 200 Euro’nun 10’ar bin euro’su yolculara iade eden görevliler, kalan euro’lara el koydu.

Editör: İsveç Gündemi