Banka ayrıca üç yıllık faiz oranını da 0,1 puan indirerek yüzde 4,53'e çekti. Hatta daha uzun olan faiz oranları da düşürüldü.

Konuya dair SBAB tarafından yapılan basın açıklaması şöyle: 

"Kripto kralı" dolandırıcılıktan suçlu bulundu: 25 yıl hapis cezası "Kripto kralı" dolandırıcılıktan suçlu bulundu: 25 yıl hapis cezası

Yeni liste fiyatları bugün uygulanmaya başlıyor

SBAB, üç ay vadeli konut kredilerinde liste faiz oranını 0,40 puan artırırken, aynı zamanda sabit vadeli üç yıl ve üzeri konut kredilerinde liste faiz oranını 0,10-0,25 puan indiriyor. Değişiklikler bugün, 5 Aralık Pazartesi günü yürürlüğe giriyor.

Kısa vadeli piyasa faiz oranları yükselmiş ve buna bağlı olarak bankaların sermaye piyasasında taahhüt süresi kısa olan konut kredileri için borçlanma maliyetleri yükselmiştir. Aynı zamanda, daha uzun olan piyasa faiz oranları bir miktar düştü, bu da daha uzun vadeli ipotekler için daha düşük borçlanma maliyetleri anlamına geliyor. SBAB'nin amacı, ipotek faiz oranları ile borçlanma maliyetleri arasında bir tutarlılık sağlamak ve aynı zamanda rekabetçi durumu da dikkate almaktır. Bunun ışığında, SBAB bugün birkaç farklı sabit döneme sahip ipotekler için liste oranlarını ayarlıyor.

SBAB'nin müşterilere yönelik ipotek faiz oranı modeli hem basit hem de açıktır. SBAB'da ipotek faiziyle ilgili karmaşık ve zaman alan müzakereler yoktur. Müşterinin ipotek faizi, evin kredi-değer oranı ve kredinin büyüklüğünün liste oranından ne kadar faiz düşüleceğini belirlediği liste oranına bağlıdır. Müşteri, sbab.se/bolanekkal adresinden hangi ipotek faiz oranının teklif edildiğini kolayca hesaplayabilir.

Aşağıdaki tablo, SBAB'nin 5 Aralık'tan itibaren ipotekler için liste faiz oranlarını göstermektedir.

Editör: İsveç Gündemi