Mart ayında iptal edilen uçuşlardan etkilenen yolcuların paralarını Haziran ayında kısmen geri almaya başladıkları belirtilirken, Nisan ve Mayıs aylarında seyahat planı olanların iadelerinin başlaması sonbaharı bulabilir denildi. İptaller nedeniyle meydana gelen iade haklarının işleme konması için havayollarının para kazanması bekleniyor şeklinde yorumlandı.

SAS'ta iptal edilen uçuşlar nedeniyle 6,6 milyar SEK iade etmesi gerekiyor. Norwegian'da ise bu rakam 2 ila 4 milyar kron olduğu ve her iki havayolunun toplam olarak 10 milyar SEK borçlu olduğu açıklandı.

SAS'ın yolculara olan borcunun gelirinden daha büyük olmasına rağmen, basın yöneticisi Jonh Eckhoss, müşteriler istedikleri takdirde geri ödemenin sağlanacağı ancak bunun için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti. SAS, İsveç ve Danimarka'dan 3 milyar SEK'ten fazla devlet kredisi sağladığı ve yolculara iadelerin yapılması için planlama çalışmalarının sürdüğü söylendi.

Norwegian basın sözcüsü Andreas Hjørnholm, iptaller nedeniyle iki ila dört milyar SEK arasında bir iade yapmaları gerektiğini tahmin ettiğini ifade ederek, geri ödeme sürelerinin uzun olmasının nedenleri olduğunu ifade etti.

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında iptal olan uçuşlar nedeniyle biletleri iptal olan tüm yolcuların zaman içinde iadelerini mutlaka alacakları ancak bunun için zaman gerektiği söylendi.

Editör: İsveç Gündemi