İskandinavya havayolu şirketi SAS, koronavirüs nedeniyle iptal olan uçuşlarla ilgili yolcu iadelerini yapmaya başladı. Şuana kadar 700 bin yolcuya geri iade yaptıklarını açıklanırken, hala yığınlarca ödeme bekleyen yolcu olduğu söylendi.

SAS'ın iletişim direktörü Karin Nyman, "Geri ödeme için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, ancak bu çok zor bir durum" dedi. 

Korona salgını havacılık endüstrisini nadir görülen bir krize soktu. Genellikle, SAS günde ortalama 800 uçuş gerçekleştiriyor, ancak krizle birlikte aylarca duran havayolu trafiği nedeniyle neredeyse filonun tamamı park halindeydi. Geri ödemelerle ilgili gelgit dalgalanmasına yol açan durumun giderilmesi için çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

SAS havayolu şirketinin sistemlerindeki hesaplamalara göre, şuana kadar 700 bin yolcuya iade gerçekleştirildi. Bu geri ödemelerin yüzde 30'nun para iadesi yerine kupon ödeme seçenekleriyle iade kabul ettiği belirtildi.

SAS'ın iletişim direktörü Karin Nyman, durumu şirketin 74 yıllık tarihinin yaşadığı en uç nokta şeklinde yorumladı.

Nyman, "bu hiç hazırlıklı olmadığımız veya işlemek için sistemlere veya süreçlere sahip olmadığımız bir şey, yaşanan durum tarihimizdeki eşsiz bir olaydır" şeklinde ifadeler kullandı.

Geri ödeme hakkınsa sahip olan yüm müşteriler paralarını alacak diyen Nyman, bu konuda güvence verdiklerini beyan etti. Ancak, iadelerle ilgili zamanlamaların belirsiz olduğununda altını çizdi. 

Editör: İsveç Gündemi