Havayolu şirketi SAS'ta çalkantı devam ediyor. Havayolu SAS'ın Stockholm Menkul Kıymetler Borsası'ndaki hisseleri yüzde 25 düştü.

Büyük bir bankaya göre, iflastan kaçınılacaksa, kurumsal anlamda yeniden yapılanma kaçınılmaz görünüyor.

SAS havayolundaki fiyat çalkantısı dün keskin bir düşüşle devam etti. Dün öğle saatlerinde, havayolunun hisse senedi, son zamanlardaki ortalamanın üç katı kadar büyük bir satış yedi. SAS'taki krizin derinleşmesi ve bazı çalışanların greve gitmesi SAS'ta işleri daha da kötüleştiriyor.

Yaklaşık yüzde 25'lik düşüş!

Bir yılda elde ettiği kazanımları borsada bir günde verdi. Pandemi ile birlikte büyük krizin ortasına düşen havayolu şirketi, pandemi başladığında bu yana yüzde 80'lik bir değer kaybetti.

Dünkü düşüşün arka planı, Norveç'in önde gelen bankası DNB'nin hisse için satış tavsiyelerini tekrarlaması üzerinde sert satışlar yapıldı. 

Bagaj görevlileri arasında grev

DNB'ye göre, şirket iflas etmeyecekse şirketin yeniden yapılanması kaçınılmaz görünüyor. Pandemi sırasında şirket, ana sahiplerden İsveç ve Danimarka'dan 9 milyar SEK'in üzerinde mali destek aldı. Ayrıca, 2020 sonbaharında yeniden sermayelendirme yoluyla Wallenberg Vakıfları aracılığıyla ek katkılar alındı.

Çok yakın zamana kadar SAS, kısıtlamalar ve giriş yasaklarının kaldırılmasıyla yükseldiği 2022'de Stockholm Menkul Kıymetler Borsası'nda en iyi performans gösteren şirketlerden biriydi. Ancak son günlerde bir takım aksilikler yaşandı. Şirket, Kopenhag Havalimanı'ndaki bagaj görevlileri arasında bir dizi gecikmeye ve uçuşların iptal edilmesine neden olan bir grevden etkilendi.

SAS: Sessiz dönem

Ayrıca ilk çeyreğe ilişkin raporun orijinal 1 Mart'tan 22 Şubat'a erteleneceği açıklandı, bu da piyasa tarafından şirketten önemli bir mesaj gelebileceği şeklinde yorumlandı.

Önümüzdeki üç aylık rapor nedeniyle SAS, Norveç bankasının analizi hakkında yorum yapamayacağını duyurdu.

Basın müdürü Freja Annamatz rapor öncesinde sessiz bir dönemdeyiz ve rapordan sonra gerekli adımları atmayı hedefliyoruz ifadeleri kullandu.

Editör: İsveç Gündemi