Sahtekarlar e-posta veya sms göndererek ve posta ücreti için küçük bir kart ödemesi istedikleri saptndı.

Sahtekarlıkla mücadele polisi merkezindeki Lotta Mauritzon, "Hedef, kart bilgilerinizi yabancı sitelerde çok daha büyük miktarlarda kullanmaktır." dedi.

Son zamanlarda koronavirüs salgını nedeniyle biriken işler, teslimatların gecikmesi ya da yapılmaması şirkete karşı şikayetleri ve memnuniyetsizliği artırdı.

Bunu fırsat bilen sanal korsanlar, Postnord müşterilerini hedef alarak sms ve e-posta yoluyla yeni bir dolandırıcılık dalgası başlattığı belirtildi.

Şirket bu konuyla ilgili müşterilerini uyararak, gelecek olam sms ve e-postalar konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Mesaj ve mail atanın, dağıtım şirketi olduğunu iddia eden ve postanede teslim alınacak bir paket olduğunu söyleyerek, ancak alıcının, belirttikleri ithalat vergisi veya nakliye ücreti gibi daha küçük bir miktar ödemek zorunda olduğunu söylüyorlar. Buna karşılık kişinin kredi kartı bilgilerini alan sahtekarlar farklı internet platformlarında çok daha büyük zararlar veriyor.

Şirket böyle durumlarla karşılaşılması halinde, şirketle iletişim kurulmasının önemine dikkat çekerek, sanal dolandırıcılara fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi