Ülkede 2021 yılına yönelik maaş artışları konusunda bir çok branşta yıllık zam görüşmeleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, depo, satış ve perakende alanındaki bazı branşlarda maaş anlaşmazlığı sonucunda bazı sendikalar grev uyarısı yapmıştı.

Yeni grev uyarısı Otel ve restoran sendikasından geldi. Bir basın açıklamasında sendika, Visita'nın gerekli ücret artışlarını onaylamaması ve branşa karşı çıkmasının ardından sendika ve Visita'nın "Yeşil Ulusal Anlaşmaya" ilişkin müzakerelerde anlaşamadıklarını yazıyor.

"Visita, İsveç modeline göre geçerli olan düzene dikkat çekici şekilde kulak tıkamıştır" diyen HRF sendika başkanı Malin Ackholt, pandemi sırasında konaklama endüstrisini kendi sağlıkları için riske atan çalışanların daha güvenli istihdam koşullarına ve işgücü piyasasındaki diğerlerine eşit ücret artışlarına sahip olması gerektiğini söylüyor.

HRF, 17 Kasım'dan itibaren altı lokasyondaki bazı şirketlere grev ilan edeceğini duyurdu. Aynı zamanda, yeni işe alımlar ve fazla mesai konularını sıkça denetlenmeye başlandı.

Editör: İsveç Gündemi