Çin'de bulunan ve dünya çapında büyük ilgi gören ilginç cam tasarımlı turistik köprüler ve cam yolları ölümcül kazalara neden olması sonucunda bir bir kapanıyor.

Çin'de zemini saydam olan 2 bin 300 cam köprü ve çok sayıda yürüyüş yolu var. Bu ilginç yerleri ziyaret eden turistlerin cesaretlerinin test edildiği yerde ölümcül kazalar meydana geldi. Bu kazalardan sonra cazibe merkezi haline gelen bu yerlerden birçoğu kapatıldı.

Bu tür yapıların standartları, güvenlik ve bakım eksikliğinin giderilmesi gibi önemli konuların başında geliyor. Bu durumda giderler artırıyor ve yetkililerin kazaları önlemek için daha sık denetlemeleri gerektiği alamına geliyor.

2016 yılında, Hunan Eyaleti, Zhanhjiajie'deki cam geçit üzerinde yürürken düşen taşlardan bir turist yaralandı. 2017 yılında, Hubei Eyaletinin Mulan Shengtian bölgesindeki cam geçitte bir kişi kaza sonucu öldü. Pingnan İlçesi'nin Foziling bölgesinde bir turist öldü ve cam köprüyle ilgili kazada altı kişide yaralandı.

Hebei Eyaleti inşaat malzemeleri, bakım ve ziyaretçi sayısı konusunda ilk talepte bulunanadandı. Geçtiğimiz 18 ay botunca 32 cam köprü ve yürüyüş yolu kapatıldı.

İlk cam köprüler ve yürüyüş yolları inşa edildiğinde, ziyaretçilerin kalabalığını çeken çok popüler turistik yerler haline geldi. Anak camdaki köprüler ve yürüyüş yolları sayısı fırladığında, ilgi azaldı.

Her işte olduğu gibi tatil yaparkende can güvenliği ön planda tutulmalıdır.

Editör: İsveç Gündemi