Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı OECD'nin İsveç raporu çok  övgü, az uyarılar içeriyor. Teşkilat, dünya çapında 30 sanayi ülkesi için iki yılda bir özel rapor hazırlıyor. Bugün Başkent Stockholm'de  açıklanan İsveç  raporunda İsveç ekonomisinin geçmişte yapılan reformların etkisiyle çok iyi durumda olduğu belirtildi.
İsveç raporunu açıklamak için Başkent Stockholm'de İsveç Ekonomi Bakanı Magdalena Andersson ile biraraya gelen  Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria,  Başbakanlık binasında basın açıklamasına katıldı.

İsveç ekonomisinin çok iyi olduğunu ve geleceğinin de parlak olduğunu söyleyen  Gurria, ''İsveç ekonomisi büyümeye devam ediyor. İşsizlik azalıyor. Şirketlerin de durumu iyi'' dedi.

İsveç'e yeni gelen sığınmacıların iş bulmakta biraz zorlandığı yönünde bulgulara sahip oldukların aktaran   Gurria, ''Sığınmacılar İsveç'te iş bulmakta zorlanıyor. Konut bulmak zor ve fiyatları da çok pahalı. umuyorum ki İsveç bu sorunlara ileri ki dönemlerde çözüm bulacaktır'' şeklinde uyarıda bulundu. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi