Virüsle mücadele kapsamında sert önlemler alan Norveç'te vatandaşlarda önceden planladıkları tatillerini iptal etti.

Norwegian CEO'su Jacob Schram, yeni kısıtlamalar havacılık sektörünü olumsuz etkiliyor dedi.

Şirket yaklaşık 4.000 tarifeli uçuşu iptal edeceğini bir basın açıklamasıyla duyurdu.

13 Mart - 29 Mart tarihleri ​​arasında Amerika Birleşik Devletleri'ne uçuşların çoğu Amsterdam, Madrid, Oslo, Stockholm, Barselona ve Paris'ten iptal edildi.

13 Mart'tan Mayıs sonuna kadar, Roma ile ABD arasındaki tüm uçuşlar iptal edilecek.

29 Mart'tan Nisan ayının sonuna kadar, ABD'ye olan tüm uçuşlar Paris, Barselona, ​​Madrid, Amsterdam, Atina ve Oslo'dan iptal edildi.

Başlıca önceliğimiz müşterilerimizin ve meslektaşlarımızın güvenliğini korumaktır. Yeni kısıtlamalar zor olan durumudaha da kötüleştiriyor. Hem Norveçli hem de uluslararası yetkilileri, kritik altyapı ve işleri güvence altına almak için şimdi adımlar atmaya çağırıyoruz diyen diyor Norwegian CEO'su Jacob Schram, geleceğe dair karamsar bir tablo çizdi.

İskandinavya uçuşları da etkileniyor

Norwegian ayrıca Norveç'teki iç hat uçuşlarının büyük bir kısmını ve Oslo-Kopenhag ile Oslo-Stockholm gibi İskandinavya uçuşlarını da iptal ediyor.

İtalya'ya olan tüm uçuşlar da iptal edildi.

Etkilenen uçuşlarda bilet satın alan müşteriler, daha sonraki bir tarihte yapılan uçuşların yeniden rezervasyonunu da içeren basın açıklamaları da dahil olmak üzere SMS ve e-posta yoluyla alternatiflerle iletişime geçecektir.

İptal edilen uçuşlar, çok sayıda çalışanın geçici olarak işten çıkarılmasına neden olacak. Personel dahil tüm maliyetlerin gözden geçirilmesi gerektiğinin belirtildiği basın açıklamasında, şirketin durumunun kritik olduğu gözüküyor.

Basın bülteni, çalışanların yüzde 50'sine kadar geçici işten çıkarılmaların uygulanacağını ifade ediyor.

Editör: İsveç Gündemi