Kısa bir süre önce İsrail ve İsveç ile ortak bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi için ortaklık kuran Norveç’te Bitcoin madencilik faaliyetleri için yeni bir açıklama geldi.

Norveç'in Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum, hükümeti yerli Bitcoin madencilerinden harcadıkları elektrikte daha düşük bir oran ödemelerine izin veren kripto programının kaldırılmaya çağırdı. Vedum'a göre, mevcut piyasa koşulları ve Avrupa'da devam eden enerji krizi sebebiyle böyle bir kararın alınması gerekiyor.

Norveç hükümeti 2016 yılında, kripto para madencileri de dahil olmak üzere veri merkezlerinde enerji tüketimlerini daha düşük bir orandan yapılmasını sağlayacak bir dizi enerji avantajı getirmişti. Vedum konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda elektrik piyasasında veri merkezleri için indirimli oranın 2016 yılında duyurulduğu zamandan tamamen farklı bir durum içindeyiz. Pek çok yerde elektrik arzı tehlike altındayken bu durum enerji fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Bununla birlikte Norveç’te kripto para birimi projesi üzerinde çalışmalara devam ediyoruz. Bu anlamda toplumun gücüne ihtiyacımız var ve hükümetin Bitcoin madencileri için özel tarifelendirmeyi durdurması gerekiyor."

Editör: İsveç Gündemi