Norveç Maliye Bakanı Jan Tore Sanner, volatilite sorunlarını çözmeyi başarırsa Bitcoin‘in daha iyi günler göreceğini belirtti. Bununla birlikte, artan belirsizlik nedeniyle yatırımcılara mevcut kripto pazarından uzak durmalarını da tavsiye etti.

Siyasetçilerden Bitcoin’in değeri hakkında gelen çoğunlukla olumsuz yorumların aksine, Norveç Maliye Bakanı Jan Tore Sanner, varlığın istikrarsızlığının üstesinden gelebileceğini ve uzun vadede bir atılım gerçekleştirebileceğini tahmin etti:

“Zaman içinde bir gelişme olabileceği açık, bu sayede para birimlerinde biraz daha uzun vadede daha büyük atılımlara yol açabilecek daha fazla istikrar mekanizması elde edebileceksiniz.”

Yine de iyimser tahminine rağmen Sanner, yatırımcıları kripto pazarındaki potansiyel riskler konusunda uyardı. Daha da ileri giderek insanlara şu andan itibaren dijital varlıklarla uğraşmaktan kaçınmalarını tavsiye etti:

“Tüketicilerin girmesini tavsiye edeceğim bir pazar değil.”

Her şeye rağmen Sanner, özellikle diğer politika yapıcılarla karşılaştırıldığında, kripto para birimi konusunda önemli ölçüde daha açık fikirli görünüyor. Örneğin, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey kısa süre önce kripto para piyasasında fon tahsis eden kişilerin tüm paralarını kaybetmeye hazır olması gerektiğini belirtmişti.

Norveç Bakanlarından BTC Desteği

Geçtiğimiz günlerde Norveç Çevre Bakanı Sveinung Rotevatn da Bitcoin’i açıkça övmüştü. Bakan elinde ne kadar BTC olduğunu açıklamadı, ancak varlığı “uygun bir değer deposu” olarak nitelendirdi.

Kaynak: coinkolik

Editör: İsveç Gündemi