Söz konusu haber pek kripto para birimleri ile ilgili değilmiş gibi gözükse de, Cinnober’in kripto para birimleri ile oldukça dostane bir tarihi var ve genel olarak kurumların kripto paralara yatırım yapmasını kolaylaştırması ile tanınmakta. Söz konusu dostane hamlelerden bir tanesi, kurumsal seviyede kripto para depolama çözümleri sunan BitGo ile olan ortaklığı. BitGo firmasının kendisi, tarihi boyunca bir çok ortaklık ve satın alma gerçekleştirdi ki bu da firmanın vizyonuna yardımcı oldu. BitGo tarafından yapılan satın almalar arasında Kingdom Trust, ortaklıklar arasında ise Güney Kore borsası Korbit bulunmakta.

Nasdaq Kripto Para Trading İşlemlerine Mi Hazırlanmakta?
Nasdaq’ın yaptığı bu en son satın alma, bir çok uzman tarafından kripto para trading işlemlerine hazırlık olarak yorumlandı. Daha önce haber bültenlerine düştüğü üzre, SEC’in Winklevoss ikizleri tarafından ikinci başvuruyu da reddetmesinden sonra, Nasdaq bir çok kripto para endüstri uzmanı ile kapalı kapılar ardında gizli bir toplantı düzenlemişti. Toplantıda katılımcılar ve Nasdaq yetkilileri kripto para birimlerinin geleneksel bir menkul kıymet ürünü olarak meşrulaştırılmasının yollarını konuştu ve tartıştı.

Cinnober’in ortak olduğu BitGo platformu da, Nasdaq içerisinde yer alan kurumsal yatırımcıların depolama ihtiyacı için tam olarak biçilmiş kaftan. Nasdaq’ın Cinnober’i gerçekten de kripto para alanına giriş yapmak için alıp almadığını ise ilerleyen günlerde görebiliriz.

Kaynak: https://koinbulteni.com/nasdaq-kripto-dostu-isvec-borsasi-cinnoberi-satin-aliyor-26306.html

Editör: İsveç Gündemi