Euronews'e göre, EuroNight hizmeti Eylül ayında çalışmaya başlayacak ve edinilen bilgilere göre, yolcuları Stockholm'den Almanya'nın Hamburg kentine taşıyacak.

Yeni tren, İsveç'in başkenti ile Londra arasındaki tren seyahat süresini kabaca bir güne indirecek.

EuroNight treni yenilenebilir enerjiyle çalışacak; İsveçli operatör SJ, yalnızca hidroelektrik ve rüzgar türbinlerinden elde edilen elektriği kullanır.

Duyuruya göre, yolcular iki saat süren Brüksel'e giden Eurostar trenine binebilir. Ancak, yolcuların öğleden önce varmalarını sağlamak için erken bir Eurostar rezervasyonu yapmaları gerekiyor. Aynı zamanda yolcuların Brüksel Midi İstasyonu'ndan Hamburg-Altona trenine binerek Köln HbF'de aktarma yapması gerekiyor ve bu yolculuk yedi saat sürüyor.

Avrupa ülkelerindeki yetkililer sürekli olarak daha sürdürülebilir ulaşım alternatiflerine yönelmeye çalışıyorlar; bununla birlikte, Avrupa İstatistik sağlayıcısı Eurostat tarafından yürütülen yakın tarihli bir rapor, tüm yolcuların toplam yüzde 82,8'inin günlük seyahatleri için tren kullanmasının ardından, Avrupa vatandaşlarının ana ulaşım araçlarının araba olmaya devam ettiğini gösterdi.

Eurostat'ın raporu, 2019'da AB içinde kaydedilen veri yolcularının ve kilometrelerin, Coronavirüs'ün yayılmasından önce aynı kaldığını ve 2017'den bu yana yalnızca yüzde bir düştüğünü ortaya koydu.

En çok otomobil kullanan ülkelerin öne çıktığı belirtildi:

  • Norveç, yüzde 89,1
  • İzlanda, yüzde 88.8
  • Litvanya, yüzde 90,6

Almanya'daki yetkililer, yolcuları trenle daha fazla seyahat etmeye teşvik etmek için bilet başına fiyatı 9 €'ya indirerek yeni bir plan başlattı. Ülke içindeki seyahat sürecini daha sürdürülebilir kılmak için böyle bir karar alındı.

Federal İstatistik Dairesi konuyla ilgili olarak, yolcuların daha ucuza tren bileti alabilecekleri ilk ay olan Haziran ayında tren yolculuklarının önemli ölçüde arttığını söyledi.

Ofisten yapılan açıklamada , "Haziran 2022'de Almanya genelinde demiryolu taşımacılığındaki hareketler Haziran 2019'a göre ortalama yüzde 42 daha yüksekti. Mayıs 2022'de, Mayıs 2019'a göre yüzde üç daha yüksekti."

Editör: İsveç Gündemi