Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, diplomatik kor ve yerli ile uluslararası kurum ve kuruluşlar temsilcilerinin hazır bulunduğu seminerde Avrupa Entegrasyonları Bakanı Mimoza Ahmetaj Avrupa entegrasyonları yolculuğunda Kosova’nın ve Batı Balkanların kaydettikleri ilerlemeleri, zorlukları ve planları takdim etti.

Seminerde Karadağ hariç tüm Batı Balkan ülkelerinin dışişleri bakanları ve yardımcıları ile Avrupa entegrasyon bakanları yanısıra Avrupa Komisyonu’nun yüksek yetkilileri de hazır bulundu. 

Seminerde tartışmada bulunup  ülkemizin Avro entegrasyonlar planlarını takdim ettikten sonra Avrupa Entegrasyonları Bakanı MimozaAhmetaj, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile bir ikili görüşme de gerçekleştirdi.

Bu ikili görüşmede diğerleri arasında İsveç’in Kosova’nın vize serbestisi ve uluslararası kurum ile kuruluşlara üyeliği konusunda desteği de ele alındı.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise seminere katılması ve çalışmalara sunduğu katkılar nedeniyle Avrupa Entegrasyonları Bakanı Mimoza Ahmetaj’a teşekkür etti.
  
Editör: İsveç Gündemi