İsviçre Federal Konseyi'ne göre, 2023 yılında çalışma amacıyla İsviçre'ye gitmesine izin verilecek üçüncü ülkelerden kalifiye işçi sayısına ilişkin karar, 23 Kasım'da yapılan bir toplantıda alındı.

Federal Konsey, "İsviçre şirketlerinin önümüzdeki yıl AB/EFTA dışındaki ülkelerden ihtiyaç duydukları vasıflı işçileri almaya devam edebilmeleri için Federal Konsey, 2022'deki maksimum sayılarla aynı kotayı serbest bırakmaya karar verdi."

Federal Konsey, İngiltere de dahil olmak üzere üçüncü ülkelerden işçileri kabul ederek farklı ekonomik sektörlerin güçlenmesine ve istikrar kazanmasına yardımcı olmak için böyle bir karar almaya karar verdiğini açıkladı.

İsviçre Federal Konseyi, çalışma amacıyla İsviçre'ye kabul edilecek üçüncü ülke vatandaşlarının toplam sayısından 4 bin 500 üçüncü ülke vatandaşının B oturma izni ile ve 4 bin kişinin de kısa süreli L oturma izni ile işe alınabileceğini söyledi.

Federal Konsey ayrıca, 90'ın üzerinde ve 120 güne kadar bir dağıtım süresi boyunca İsviçre'de kalmasına izin verilen azami AB/EFTA hizmet sağlayıcı sayısının da değişmeyeceğine işaret etti.

Federal Konsey'e göre, gelecek yıl, kısa süreli bir süre için İsviçre'de kalacak sakinler için toplam 3.000 birim ve sakinler için 500 birim daha mevcut olacak. Aynı vurgu, önceki yıllarda olduğu gibi, bu kotaların kantonlara üçer aylık dönemler halinde serbest bırakılacağının altını çizdi.

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, İsviçre ile Birleşik Krallık Arasında Kişilerin Serbest Dolaşımına İlişkin Anlaşmanın artık geçerli olmayacağı için 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Birleşik Krallık vatandaşlarına ayrı kotaların uygulanacağı ortaya çıktı.

Editör: İsveç Gündemi