Ülke genelinde yaşanan enerji sorunu maliyetleri artırırken, yetkililer hem vatandaşın maliyeti azaltmaları hem de enerji tasarrufu açısından dikkat etmeleri gerektiği konusunda düzenli uyarılar yapıyor.

İsveç'teki birçok bina girişindeki panolarda elektrik tüketimini azaltacak tavsiyeler yer almaya başladı.

Geçen hafta hükümet, elektrik kesintisi riskini azaltmak için elektrik tasarrufu yapılması çağrısında bulundu. 

Hükümetin çarğısı üzerine bazı kurumlarda vatandaşları tedbir alma konusunda uyardı.

Göteborg'daki Kretslopp och vatten, vatandaşları bu kış su tüketimi ve diğer şeylerin yanı sıra daha kısa duş almaya çağırdı.

Kretslopp, Fredrik Torstensson, birçok akarsuyun azaldığını düşünmek gerektiğini söyledi.

Hükümetin tasarruf çağrısı üzerine, Stockholmshem bölgedeki bina girişlerinin panolarına tasarruf etmeye dair bildirimlere yer verdi.

Diğer şeylerin yanı sıra, Stockholmshem sakinlerinden mobil şarj cihazlarını fişten çekmeleri, az miktarda yiyecek hazırlarken mikrodalgayı kullanmaları ve elektrik tüketimine neden olabilecek kullanmadıkları şeyleri kapatmaları isteniyor.

"Sahip olduğumuz enerji tasarrufu kampanyasının bir parçasıdır" diyen Stockholmshem yönetimi iletişim müdürü Åsa Stenmark, web sitelerinde tasarrufa dair detaylı ipuçlarının bulunduğunu söyledi.

Stockholm belediyesine ait Stockholmshem yöneticisi Åsa Stenmark, Stockholm şehri içinde bir iletişim işbirliği olduğunu ve vatandaşlara nasıl elektrik tasarrufu yapacaklarını söylemenin bir yolu olduğunu belirtti.

Tavsiye: Bir Danimarkalı gibi daha kısa duş alın

İsveçliler kişi başına günde ortalama 140 litre su tüketiyor.

Göteborg'da Kretslopp och vatten, Göteborg sakinlerini bu kış su tasarrufu ve daha kısa duşlar almaya çağırıyor.

"Toplumda, elektrik kesintisi yaşamamızın imkansız bir senaryo olmadığı, su üretmenin ve dağıtmanın elektriğe mal olduğu bir durumdayız" diyen Kretslopp och vatten'deki boru hatları başkanı Fredrik Torstensson, suyu kullandığınızda atık su haline gelir ve ardından bu suyu temizlemek için elektrik maliyeti gerektirir ifadeleri kullandı.

Fredrik Torstensson'a göre en önemli şey sıcak su tasarrufu yapmak. Bulaşıkları akan su altında yıkamamak gerektiğini ve duş süresini azaltılmalı.

Durumu, su tüketiminin kişi başına günlük ortalama sadece 100 litre olduğu Danimarka ve Kopenhag ile karşılaştıran yetkili:

"Bunun bir nedeni, büyük ihtimalle Danimarka'da suyun Göteborg'dan çok daha pahalı olmasıdır. Maliyetin yüksek olması insanları daha fazla tasarruf etmeye yönlendiriyor" şeklinde konuştu.

İsveçlilerinde hem maliyeti hem de tüketimi azaltma bakımından tasarruf etmenin önemli olduğuna dikkat çekiliyor.

Editör: İsveç Gündemi