İsveç hükümeti, 20TWh ila 30TWh yıllık temiz enerji üretim kapasitesine sahip denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi projeleri geliştirme planını açıkladı.

İskandinav ülkesi İsveç, 120 TWh'ye kadar denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kapasitesi için plan yapıyor. İsveç hükümeti, 120 TWh denizüstü rüzgar hedefinin bir parçası olarak yıllık 20TWh ila 30TWh üretim kapasiteli denizüstü rüzgar projeleri geliştirme planını sundu.

Hükümetin yaptığı açıklamaya göre santrallerin kurulacağı bölgeler İsveç'in hem doğusunda hem de batısındaki sularda yer alacak. Hükümet açıklamada, İsveç'in şu anda yılda yaklaşık 140 TWh elektrik tükettiğini ve ülkenin sanayileri ve ulaşım sektörünün fosil yakıtları aşamalı olarak kullanımdan kaldırdığı için önümüzdeki yıllarda güç tüketiminin önemli ölçüde artmasının beklendiğini vurguladı.

DENİZÜSTÜ RES KURULUMLARINI HIZLANDIRIYORUZ

İsveç Enerji Bakanı Khashayar Farmanbar yaptığı açıklamada, "Bu şekilde elektrik arzını güvence altına alıyor, enerji dönüşümünü sağlıyor ve uzun vadede uygun elektrik fiyatlarını güvence altına alıyoruz" dedi. 

İklim Bakanı Annika Strandhaell ise denizüstü rüzgar enerjisinin yüksek talep gördüğünü belirterek, ”Artık bir dizi uygun alanda denizüstü rüzgar enerjisinin genişlemesini hızlandırıyoruz. Aynı zamanda İsveç Enerji Ajansı'na daha fazla alan önermesi talimatını veriyoruz" ifadesini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi