Yeni yılın ilk gününde İsveçlilerin tercih etti yemeğin, ’’ kebap pizza’’ olduğu açıklandı.
Çeşitli etkinliklerle 31 Ekim akşamı yılbaşını kutlayan İsveçlilerin büyük bir bölümünün ertesi gün pizza satın aldığı belirtildi. İnternet pizza sipariş sitesi onlinepizza, 2014 yılı boyunca İsveç’te İnternet üzeri 3 milyon pizza sattıklarını açıkladı. En çok kebap pizzanın satıldığı belirtilirken, kebap pizzayı Vesuvio, Capricciosa ve Hawaii’nin takip ettiği kaydedildi. İsveç’te yılın en çok pizzasının 1 Ocak’ta satıldığı ifade edilirken, gün boyunca bütün ülkede 3 milyona yakın pizza satıldığı belirtildi.

Her yıl 1 Ocak'ta 500 pizza satan Emelis Pizzariyenin sahibi İbrahim Demirok'te son hazırlıklarını yaptıklarını ve 5 pizzacıyla birlikte 1 Ocağ'a hazır oluklarıını söyledi.

TAKSİCİLER 2014 YILINDAN ŞİKAYETÇİ

Geçen yıl yılbaşı akşamı 7 bin kron kasa yaptığını söyleyen 020 Taksi Şirketinde şoförlük yapan Zeki İlgöy, bu sene 8 bin kron kasa beklediğini belirtti. Her yıl piyasaya yüzlerce yeni  ticari taksi sürülmesinden dolayı işlerin düştüğünü ve 2014 yılında taksicilerin istediği kasayı yapamadığını belirten İlgöy, yılbaşı günü iyi bir kasa bekliyor.


ATİLA ALTUNTAŞ/İSVEÇ GÜNDEMİ
Editör: İsveç Gündemi