Hive Blockchain, 2013 yılında Harry Pokrandt ve Olivier Roussy tarafından kuruldu. Firma Genesis Mining ve Fiore Group ile de işbirliği yaparak blockchain endüstrisini geliştirmeyi ve madencilik operasyonları düzenlemeyi hedefliyor. İsveç’teki yerel haber kaynaklarına göre Pokdrandt şirketin geçtiğimiz Mayıs ayında Boden’deki madencilik operasyonları için yaklaşık 115 milyon $ para topladığını söyledi. O zamanlarda Hive, Toronto Borsası’nın listelerinde yer alıyordu ve şirkete olan ilgi bununla beraber iyice büyüdü. Hive Blockchain’in Boden’daki madencilik operasyonlarına Genesis Mining de katkıda bulunacak. Pokrandt:
 
“Biz Genesis’e sermayeyi sağlıyoruz ve onlar karşılığında altyapıyı kurup alandaki (madencilik) operasyonlarını yürütüyorlar diyebiliriz.”

Neden İsveç?
Pokrandt, şirketin neden özellikle Boden’ı seçtiğine dair de yorumlarda bulundu. Boden’ın seçilme sebebi İsveç’in ucuz elektrik sunuyor olması ve havanın soğuk olması. Pokrandt buna ek olarak İsveç’teki “siyasi iklimin” de Bitcoin madenciliği yapmaya gayet müsait olduğunu belirtti. Pokrandt:

“Yatırımcılarımız (İsveç yerine) Rusya ve Çin gibi bir ülkeyi seçseydik bu kadar ilgi duyuyor olmazlardı”

“İzlanda’da zaten birkaç yerimiz var ancak şuanda İsveç’te inşa ettiğimiz tesis on kat daha büyük olacak” yorumlarında bulundu.

Büyüyen İlgi
Pokrandt, madencilik işlerine doğru zamanda girmenin madencilikten kar elde etmekte büyük bir etkisi olduğunu da belirtti. Röportajda “Bitcoin madenciliği epey karlı bir iş olabilir” diyen Pokrandt “zamanlama konusunda oldukça şanslıyız” diyerek şöyle ekledi:

“Mayıs ayında borsada listeye eklendiğimizde bunu tahmin edemezdik ancak o zamandan bu yana kripto paralara, blockchain teknolojisine ve büyük madencilik tesislerine olan ilgi çok fazla.”

Hive Blockchain’in CEO’su, ortaya çıkan yeni türdeki ekran kartlarının şuanda Ethereum, Dash ve Monero kazmak için oluşturulmuş tesisleri daha da geliştireceğini söyledi. Boden’daki madencilik tesisinin tamamen Bitcoin madenciliğine adanmış ASICleri, veri hazırlama süreci biter bitmez teslim edilecek.

https://koinbulteni.com/isvecte-100-milyon-dolarlik-madencilik-tesisi-kuruluyor-6509.html
Editör: İsveç Gündemi