İsveç'ten Yunanistan'ın Selanik ve Atina kentlerine uçuşları durduran yunan yönetimi, Tui'nin Rodos uçuşuna izin verdi. İsveçlilerin Arladan'dan Rodos'a uçmasıyla birlikte Yunan basını İsveçliler virüsü adaya taşıyor yönünde haberler çıktı.

Adalıların virüs riski yüksek olan İsveçlileri istemediği de dile getirilirken, TUI olası bir yaygaraya karşı, ilk charter uçuşunu dün gerçekleştirmişti. Bunun birlikte yunan basınında birçok haberde İsveçlilerin virüs riski yüksek olması nedeniyle vatandaşları uyardı.

Tui iletişim müdürü Adam Györki, Yunanistan seyahati ile ilgili birçok spekülasyon yapılabileceğini bildiklerini, bu nedenle uçuşa gazetecileri de dahil ettiklerini ve tamamen Yunanistan'daki salgınla mücadele kurallarına uygun hareket ettiklerini belirtti.

Bazı Yunan medyasının farklı haberler yapacağını biliyorduk ifadeleri kullanan Györki, buna karşı hazırlıklıydık dedi.

Uçağın sadece dörte birini doldurduklarını, uçuş sırasında sosyal mesafe kuralına uyulduğunu söyleyen Adam Györki, Tui olarak Yunan makamlarıyla sürekli temas halindeyiz dedi.

Apollo müdürü Erika Butterworth, İsveçli turistlerin Yunanistan'da hoş karşılanmadığını söyledi. Apollo, 15 Temmuz'dan sonra Yunanistan'a uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor.

Editör: İsveç Gündemi