Seyahat şirketlerine göre, pandemiye rağmen birçoğu yurtdışında bir yaz geçirmeyi planlıyor. AB içinde seyahat etme ve turizm konusunda daha fazla kolaylık sağlanmasına rağmen İsveçliler Türkiye'de tatillerini yapmak istiyor.

İsveçli tur operatörleri charter organizasyonlarını daha çok Yunanistan ve İspanya'yı ön plana koymaya çalışsa da, kendi başlarına tatil planlarını yapan çoğu İsveçli Türkiye'yi tercih ediyor.

Seyahat şirketlerinin ve turizm acentalarının verilerine göre, tatil için iletişim kuran bunun yanı sıra internette tatil aramaları ile ilgili İsveç'te en popüler destinasyon Türkiye olarak öne çıkıyor.

İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın  Türkiye ile ilgili gereksiz seyahatlere karşı tavsiyelerde bulunmaya devam etmesine rağmen, İsveçliler Türkiye'yi diğer AB ülkelerinden güvenli buluyor.

Momondo verilerine göre, İspanya öne çıkıyor ancak İspanya AB içinde ve İsveç tarafından tavsiye edilmesine rağmen, Türkiye çok daha popüler bir noktada.

İstatistikleri hazırlayan Momondo'dan Per Christiansen, bazı destinasyonlara gözle görülür ilgi olduğunu vurgularken, çevrimiçi seyahat aramalarının 2019 yazına kıyasla azaldığı gözleniyor. Ancak bu düşüş rakamının çok düşük olduğunun altı çizildi.

Editör: İsveç Gündemi