İsveç'in başkenti Stockholm'ün kalbinde bulunan Türk Restoranı müşterilerine sunduğu lezzetlerle beğeni toplamaya devam ediyor.

Tüm yemeklerini helal olarak sunan restoran hem Müslüman kesim hemde İsveçliler tarafından büyük ilgi görüyor.

Türkiye'nin Mutfak kültürünü başkent Stockholm'de sunan Stora T restoranında dilediğiniz zaman, meşhur adana, iskender, beyti kebap olmak üzere birçok lezzeti tadabilirsiniz.



Çoğunlukla gece saat 05:00'a kadar açık olan restoran 2016 şubat ayında açılmış. Açıldığı günden bu yana her geçen gün müşteri sayısını artırarak hizmetine devam ediyor.

Yenilikçi bir anlayışla hizmet veren restoranın menüleri dahi İsveç'te örnek teşkil ediyor.

Onlarca insanın istihdam edildiği restoranda Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez lezzetleri müşterilerin damağına titizlikle ulaştırılıyor.

Geniş salonu bulunan Stora T, bugüne kadar birçok gruba yemek vermiş ve Türkiye'deki grup yemek kültürüne burada ev sahipliği yaparak bu ihtiyacı ciddi anlamda gideriyor.

Özel günlerde misafirlerinizle rahatlıkla gidip yemek yiyebileceğiniz bir mekan olan Stora T, Stockholm'ün en işlek bölgelerinden biri olan Hornstull'da Metro istasyonu ve anacaddeye konumlandırılmış, böylelikle müşteri hangi ulaşım aracı kullanırsa kullanınsın Stora T'nin kapısına çıkıyor.

İSVEÇLİLERİN BEYTİ KEBAP TUTKUSU HER GEÇEN GÜN ATIYOR



Türkiye'nin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan Beyti Kebap İsveç'in başkentinde de favori. Stora T restoranında sunulan ve Türkiyedeki lezzeti aratmayan Beyti Kebabı, İsveçli müşterilerinde gözdesi haline gelmiş. Stora T işletme müdürü Davut Fener ile yaptığımız sohbette "İsveçliler Türk mutfağını beğeniyor. Bizim burada değişik buldukları ve yediklerinde çok lezzetli olduğunu söyledikleri yemekler arasında Beyti Kebap önemli bir yer alıyor" dedi.

Türk Mutfağı'nın son yıllarda sadece kebab mantığıyla algılanmasını yanlış bulduğunu ifade eden Fener, "Dünya yemek kültürüne önemli lezzetler kazandırmış toplumun bir bireyi olarak müşterilerimize yaptığımız sunumlarda çok dikkatli ve çok titiz davranıyoruz. Çünkü bir kültürün parçası olmak bu hassasiyeti gerektiyor" yorumunda bulundu.





Mekanın artıları

- Dekorasyonu İstanbul'daki bir restorandaymış duygusu veriyor.
- Hangisinden alsam acaba diyebileceğiniz çok geniş bir salata büfesi var.
- Yemekleri çok lezzetli
- Beyti Kebap Mekanın şahı
- Gecenin geç saatlerine kadar açık
- Çok merkezi bir yerde olması nedeniyle ulaşımı çok kolay
- İşletme sahipler yenilikçi ve analitik bakış açısına sahip olmaları nedeniyle müşteri memnuniyeti ön planda
- Kalabalık grup yemeklerine ev sahipliği yapıyor

Yolunuz düştüğünde mutlaka uğrayıp özellikle Beyti Kebap yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.



Adres: Långholmsgatan 32, 117 33 Stockholm
Telefon: 08-88 85 52
Web: www.storat.se