15 Aralık 2015'te İstanbul İsveç Başkonsolosluğu'nda Türkiye lansmanını gerçekleştiren Hälsa, Art of Sweden; 14 Aralık 2016'da yine aynı 1. yılını kutladı. İsveç sarayında gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını İsveç Başkonsolosu Therese Hydén gerçekleştirdi. Bir Türk firmasının İsveç'e yaptığı bu yatırımdan ne kadar mutlu olduğunu ve bu yatırımın sonrasında Hälsa Yatak markasının kısa sürede bu kadar gelişmiş ve büyümüş olmasından ne kadar gurur duyduğunu anlattı. Sayın Başkonsolos, kendisini doğup büyüdüğü bir İsveç şehri olan Landskrona'da bulunan fabrikanın "doğaya ve insana saygı" bakış açısıyla rüzgâr değirmenleri ile geri dönüştürülebilir enerji kullandığını ve üretimde de bu temel fikir ile nasıl kaliteli organik yatakların ortaya çıktığından bahsetti. Uykunun sağlığımız için ne kadar önemli olduğuna da değinen Sayın Başkonsolos, Hälsa yatak markaları için "ulaşılabilir lüks" benzetmesinde bulundu ve uykunun günümüzde aslında ne kadar lüks bir şey haline geldiğinden bahsetti.
Hälsa pazarlama ekibinin hazırladığı sunumda ise İsveç gibi doğayla iç içe bir ortamda ortaya çıkan işçiliğin nasıl birer sanat eserine dönüştüğünden; bu doğa sevgisini ve doğanın verdiği huzuru hem ürünleri hem de mağazalarındaki dekor ile nasıl herkese yansıtmaya çalıştıklarından bahsedildi.

Hälsa Chelsea Design Quarter'da

2016 yılında yapılan çalışmaları özetledikten sonra 2017 yılına da değinen Hälsa ekibi, ocak 2017'de Londro Kings Road üzerinde, Chelsea Design Quarter'da açılacak olan Hälsa exclusive mağazasının da haberini paylaştı misafirleriyle. Bunun yanı sıra Toronto'da bir mağaza açılacağını duyuran Hälsa, en kısa vadede Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Amerika kıtasında yayılacaklarını duyurdu. Türkiye için hedef ise 50 exclusive Hälsa mağazası 2017'de. Hälsa'nın yayılacağı her nokta için Hälsa markasının değerini göz önünde bulundurarak büyük bir özen ve titiz bir çalışma ile adımlar attıklarını ve bu nedenle acele etmediklerini paylaştılar. Ancak 2016 yılında yaptıkları detaylı çalışmaların 2017'de güzel gelişmeler sunacağının da bilgisini verdiler.

Farklı sektörlerden çok önemli misafirler

İsveç sarayında gerçekleşen etkinliğe İsveçli diplomatlar, Türkiye'deki İsveç firmalarının genel müdürleri, DEİK ve TİM gibi önemli kurumların yönetici ve üyeleri, çeşitli medya kuruluşlarından üst düzey yöneticiler, değerli yazarlar ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelmiş Hälsa bayileri katılım gösterdi. Davette dikkat çeken isimler arasında İsveç Ticari Ateşesi Erik Frieberg, Electrolux Türkiye Genel Müdürü Ilgaz Volkan, Çullas-Husqvarna Genel Müdürü Umut Demirel, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İspanya Fahri Konsolosu Zeynel Abidin Erdem ve; Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili, Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Abdullah Gül Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Belize Fahri Konsolosu olan Mustafa Çıkrıkçıoğlu bulunmaktadır. 
Editör: İsveç Gündemi