Rosengren'in Göteborg'daki hukuk firmasından iflas mütevelli heyeti Christian Andersch, korona krizi giyim zincirinin faaliyet gösterdiği 32 mağaza için satışların keskin bir şekilde düşmesine neden olduğunu belirtti.

Korona krizi altındaki mağazalarda alışverişin durdurulmasının doğrudan bir sonucudur. Bu, satışlarda ve kazançlarda keskin bir düşüş anlamına geliyordu. Şirket, şimdiye kadar, vergi ertelemesi de aldığı hükümetin destek paketi sayesinde faaliyetlerine devam edebildi. Ama artık bunun mümkün olmadığını söylemişti.

30 yıldır İsveç'te faaliyetlerine devam eden ülkenin milli üreticisi düştüğü iflastan kurtarılıyor.

Şu anda 22 mağazayı işleten Kompott Mode'un sahibi Rabalder AB aile şirketinin bir parçası olan Kompott Mode AB, bir basın açıklamasında, yönetim kurulu başkanı ayrıca çalışanların çoğunun işlerini sürdürebileceklerini yazdı.

Rabalder AB Yönetim Kurulu Başkanı Jan Berglund, yazılı açıklamasında: "4 Eylül'de, Kompott Mode AB'nin önceki sahipleri, şirketin çoğunluğunu satın almak için iflas mülküyle bir anlaşma yaptı. Rabalder AB, 29 mağazadan 22'sini devraldı ve çalışanların %80'ine sürekli istihdam teklif edildi" dedi.

Rabalder mağaza zinciri yaklaşık 30 yıldır var ve 120 çalışanı bulunuyor. Umeå'dan Malmö'ye kadar mağazaları işleten ve diğer şeylerin yanı sıra Göteborg'un merkezinde bir mağazası bulunuyor.

Editör: İsveç Gündemi