Yaşanan durum İsveç basınında geniş yer bulurken, Aftonbladet internet sitesinde "Svenska pensionärer ska bli "elräknings­flyktingar": Bedrövligt" (İsveçli emekliler "elektrik faturası mültecileri" olacak: İçler acısı) başlığı attı.

İsveç merkez bankasından faiz kararı İsveç merkez bankasından faiz kararı

Karlı ve soğuk bir İsveç'te kalmak yerine daha sıcak ülkelere yerleşerek en azından kışı daha sıcak iklimde geçirmek için harekete geçen İsveçli emekliler, gittikleri yerlerden resimler paylaşmaya başladı.

İsveç'te soğuktan donmak yerine, yüksek elektrik faturasının olmadığı ve hayatın daha ucuz olduğu sıcak bir kış geçirmek daha mantıklı yorumları yapan emekliler, mevcut şartlarda İsveç'te kalmanın bir anlamının olmadığını belirtiliyor.

Güney Avrupa'daki birçok ülke İsveçli emeklilerin ülkedeki pahalılık ve maliyetler karşısında şikayetleri nedeniyle girdikleri arayışa cevap vermek için kampanlar hazırladı. 

Emeklilerin yaşadığı zorluklar eleştirilmeye başlandı.

PRO başkanı Åsa Lindestam emeklilerin yaşadıkları zorlukların kabul edilebilir olmadığının altını çizerek, "Bu çok içler acısı bir durum" yorumu yaptı.

İsveç'te soğuk havalar ve kış yaklaşıyor. 

Doğal olarak bununla birlikte yüksek elektrik faturaları büyük bir sorun olarak görülürken, Kuzey Avrupa'daki emeklileri kendi ülkelerinde geçim sorunu yaşamaya başlarken, bundan kaçınmak için kış boyunca daha sıcak bölgelere kaçmak için alternatifler arıyor.

İsveçli emeklileri çekmek için girişimlerde bulunan ülkelerin, Havayolları ve tur operatörlerinin tanıtım çalışmalarını destekleyerek İsveçli emeklileri kendi ülkelerine çekmeye çalışıyor.

Editör: İsveç Gündemi