16 ülkede faaliyet göstersen İsveçli Ar-Ge firması Virtudev İzmir’e yatırım kararı aldı. Firma İzmir’e global otomotiv firmalarına entegre çözümler üretmek üzere bir Ar-Ge merkezi açacak. 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 50 elektronik ve bilgisayar mühendisinden oluşan bir ekip kuracak olan firma, donanım ve bilişim sistemlerinin, endüstriyel ofis otomasyon sistemlerinin üretimini gerçekleştirecek.
Virtudev Genel Direktörü Farzaneh Tabrizi, İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi’nin yardımlarının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, bu yıl içinde hızlı bir şekilde kurulması planlanan 50 kişilik mühendislik ekibine katılmak isteyen adayların kendilerine linked-in üzerinden yapacakları başvuruları sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

"İzmir'in hayat standartı daha yüksek"
Tabrizi, "İzmir’de 8 üniversite bulunuyor ve yaklaşık 2 bini mühendis olan 20 bin öğrenci her yıl bu üniversitelerden mezun oluyor. Yaptığımız araştırmalara göre İzmir’de IT sektöründe yer alan çalışanların birçoğunun üniversitelerde iyi bir yazılım eğitimi aldıklarını ve bu öğrencilerin %80-85’e yakını ile yenilikçi fikirler üreterek firmamızın tüm faaliyetlerini rahatlıkla yürütebileceğimizi tespit ettik. Ayrıca İzmir’in hayat standartlarının yüksek oluşu, buradaki yaşamın diğer metropollere göre daha ucuz ve kolay olması İzmir’i seçmemizde etkili oldu" dedi.
Editör: İsveç Gündemi