Baylan, Türkiye-İsveç ilişkileri ile FETÖ'nün darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Enerji Bakanı, "Darbe girişimine karşı Türk halkı çok önemli bir duruş sergiledi. Demokrasisine sahip çıktı." dedi. Baylan, halkın gösterdiği sağduyulu hareketin önemini vurgulayarak, "Demokrasinin Türkiye'de bütün kesimleri kapsayıcı şekilde geliştirilerek devam etmesini umuyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye-İsveç enerji ilişkileri

Türkiye-İsveç ikili ilişkilerinin uzun bir geçmişi olduğunu dile getiren Baylan, nisan ayında İstanbul'da katıldığı 4. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nda her iki ülke arasında akıllı şebekelerin enerji sektörünün dönüşümü konusunda çalışmalarda bulunduğunu aktardı.

Kongrenin başarılı geçtiğini kaydeden Baylan, İstanbul'un enerji sorununun yenilenebilir enerji sistemleriyle giderilmesi konusunun ele alındığını bildirdi.
Türk enerji sektörünün de teknolojiyle birlikte geliştiğini vurgulayan Baylan, "İsveçli şirketlerin Türkiye'de enerji sektörünün dönüşümüne katkı sağlaması ve akıllı şebekelerin geliştirilmesi konusunda yaptığı çalışmalar önemli bir işbirliği. Bu işbirliği dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2013 yılında İsveç'e yaptığı ziyaretle hız kazanmıştı. Ortak çalışmalarla akıllı şebekelerin yenilenebilir enerji sistemleri ile daha iyi entegre olmasının ve karbon emisyonlarını azaltmanın yollarını bulabiliriz." diye konuştu.

- Kurban Bayramı mesajı

Baylan, ''Dünyada bir milyardan daha fazla Müslüman Kurban Bayramı'nı farklı şekillerde kutluyor. Bütün Müslümanların Kurban Bayramı kutlu olsun." dedi.
Mardin doğumlu 44 yaşındaki Enerji Bakanı İbrahim Baylan, 2004-2006 yılları arasında da Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştı.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi