Stockholm'ün Botyrka İlçesinde 'Qvinna i Botkyrka' ismi ile kurulan proje dikkatlerini üzerine çekmeye devam ediyor. Göçmen kökenli işsiz 9 kadınla birlikte 2 sene önce Fittja mahallesinde  hayata geçirilen proje, İsveç genelinde örnek gösterildi. ,

''Kadın eşitliği' öncülüğünde başlayan projede, göçmen kökenli gönüllü  kadınlar, mahallerinde ki kamu ve ortak kullanım alanları, okul, sağlık  ocağı ve apartmanların girişlerini  temizlemek, dil ve meslek kurslarına gitmek gibi bir çok alanla topluma katkıda bulunuyor.  Evde oturmak yerine toplumun bir parçası olmaya yeğleyen kadınların projesi, geçen sene Norsborg Mahallesinde de uygulamaya başlandı. 

Projenin büyük ses getirmesinden sonra Fittja Mahallesini gezen  Mali Piyasalar ve Tüketim Bakanı Per Bolund,  projeyi başarıyla uygulanmasını sağlayan Kululu ve Ömerhanlıların içinde  bulunduğu göçmen kadınlarına teşekkür etti.

Bakan Bolund'a ev sahipliği yapan Yeşiller ve Çevre partisi Botkyrka Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Bulduk ise, bakanın kadınların projesini çok beğendiğini söyledi.  Projenin İsveç genelinde çok dikkat çektiğini ve İsveç basınına bir kaç kez konu olduğunu kaydeden Budak, projenin hedefinin  2025'te bölgede 100 kadına ulaşmayı amaçladığını vurguladı. 

Botkyrka Belediye'nin devletin katkısıyla 2020'de metronun karşısına park yapacağını sözlerine ekleyen Bulduk, bakanın park yerini de incelediğini ifade etti. 

Editör: İsveç Gündemi